Ιαπωνία: Δεκάδες τραυματίες και ακυρώσεις πτήσεων λόγω κακοκαιρίας

Ιαπωνία: Δεκάδες τραυματίες και ακυρώσεις πτήσεων λόγω κακοκαιρίας

Μέχρι στιγμής,  67 άτομα έχουν τραυματιστεί, όμως οι αρχές θεωρούν ότι ο αριθμός θα αυξηθεί 

Ιαπωνία: Δεκάδες τραυματίες και ακυρώσεις πτήσεων λόγω κακοκαιρίας
Τεράστια προβλήματα έχει προκαλέσει η σφοδρή χιονοθύελλα που ξέσπασε στην Ιαπωνία. Δεκάδες άτομα τραυματίστηκαν ενώ πάνω από 330 πτήσεις από και προς το Τόκιο ακυρώθηκαν. 

Η χιονοθύελλα ήταν τόσο μεγάλη που για πρώτη φορά εδώ και τέσσερα χρόνια οι αρχές εξέδωσαν προειδοποίηση για τις ισχυρές χιονοπτώσεις. 

Εκπρόσωπος της πυροσβεστικής του Τόκιο δήλωσε ότι «τουλάχιστον 67 άνθρωποι τραυματίστηκαν σε ατυχήματα που σχετίζονται με τις χιονοπτώσεις» στην περιοχή. Μιλώντας στο Γαλλικό πρακτορείο εκτίμησε ότι ο αριθμός των τραυματιών θα αυξηθεί, δεδομένου του ρυθμού των κλήσεων για βοήθεια. 

Κλείσιμο
Αν και το βόρειο τμήμα της Ιαπωνίας είναι συνηθισμένος στις πυκνές χιονοπτώσεις, τέτοιου είδους μετεωρολογικές συνθήκες είναι σπάνιες στο Τόκιο.

Με τον κίνδυνο να επικρατήσει το χάος στο δίκτυο μεταφορών, η μετεωρολογική υπηρεσία της Ιαπωνίας είχε καλέσει τους πολίτες να φύγουν νωρίτερα από τις εργασίες τους.

«Αναμένονται έντονες χιονοπτώσεις απόψε το βράδυ» στο Τόκιο, είχε προειδοποιήσει ο επικεφαλής μετεωρολόγος Τσουμόρου Ματσουμότο, επισημαίνοντας τον κίνδυνο «οι χιονοπτώσεις να επηρεάσουν τα δρομολόγια των μέσων μαζικής μεταφοράς».

Ωστόσο εν ώρα αιχμής, το βράδυ, πολλοί ήταν εκείνοι που αψήφησαν το χιόνι στο Σιντζούκου, τον πλέον πολυσύχναστο σιδηροδρομικό σταθμό στον κόσμο.

Η μετεωρολογική υπηρεσία δεν εκδίδει προειδοποιήσεις για τις χιονοπτώσεις παρά μόνο εάν υφίσταται ο κίνδυνος να υπάρξουν υλικές ζημιές και προβλήματα στην κυκλοφορία.

«Στο Τόκιο προειδοποιούμε για ισχυρές χιονοπτώσεις με μια πρώτη πρόβλεψη το ύψος του χιονιού να ξεπεράσει τα 10 εκατοστά σε διάστημα 12 ωρών» εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο η μετεωρολόγος Σακίκο Νισιόκα.

Τελευταία φορά που εκδόθηκε τέτοια προειδοποίηση στην πρωτεύουσα της Ιαπωνίας ήταν τον Φεβρουάριο του 2014. Τότε το ύψος του χιονιού στο Τόκιο είχε φθάσει τα 27 εκατοστά.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης