Χιλιάδες γυναίκες στα ροζ διαδήλωσαν κατά του Τραμπ στις ΗΠΑ

Χιλιάδες γυναίκες στα ροζ διαδήλωσαν κατά του Τραμπ στις ΗΠΑ

Με τα χαρακτηριστικά ροζ σκουφάκια της πορείας του 2017 πλήθος κόσμου πλημμύρισε τη Νέα Υόρκη, την Ουάσιγκτον, το Λος Άντζελες, το Σικάγο, και άλλες τουλάχιστον 250 πόλεις των ΗΠΑ

Χιλιάδες γυναίκες στα ροζ διαδήλωσαν κατά του Τραμπ στις ΗΠΑ
Έναν χρόνο μετά τη μεγαλειώδη «Πορεία των Γυναικών», που είχε πραγματοποιηθεί κατά του Αμερικανού προέδρου ώρες μετά την ορκωμοσία του, δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν σήμερα στη Νέα Υόρκη, την Ουάσιγκτον, το Λος Άντζελες, το Σικάγο, και σε τουλάχιστον 250 πόλεις των ΗΠΑ, για να καταγγείλουν την πολιτική του επικεφαλής του αμερικανικού κράτους.

Στη Νέα Υόρκη, πολλοί διαδηλωτές, στην πλειονότητά τους γυναίκες, φορούσαν τα ροζ σκουφάκια σήμα κατατεθέν της κινητοποίησης του 2017, και πλημμύρισαν το Σέντραλ Παρκ Ουέστ, τη λεωφόρο περιμετρικά του Σέντραλ Παρκ που καταλήγει έξω από το Διεθνές Ξενοδοχείο Τραμπ, ιδιοκτησίας του δισεκατομμυριούχου προέδρου.

Κλείσιμο


«Από πού να ξεκινήσουμε; Υπάρχουν πάρα πολλά πράγματα όπου δεν καταγράφεται πρόοδος, δεν μπορώ να επιλέξω» απάντησε η Λέιγκαν Φεράρα, μια γυναίκα ηλικίας 35 ετών, όταν ρωτήθηκε για τους λόγους που η ίδια πήγε να διαδηλώσει.

«Ζούμε σε έναν εναλλακτικό κόσμο, αυτό δεν είναι καλό, συμπεραίνω μια αποσάθρωση της δημοκρατίας» υποστήριξε η γειτόνισσά της, η 67χρονη Αλθέα Φούσκο.



Στα πανό που κρατούσαν χιλιάδες διαδηλωτές αποτυπώνονταν οι λόγοι της αγανάκτησής τους: από το θέμα της μετανάστευσης έως την παρενόχληση των γυναικών κι από το θέμα της υγείας έως εκείνο του περιβάλλοντος.

Στο περιθώριο της κινητοποίησης δεκάδες ακτιβιστές προέτρεπαν τους διαδηλωτές να εγγραφούν σε εκλογικούς καταλόγους, με το βλέμμα κυρίως στις εκλογικές αναμετρήσεις του επόμενου Νοεμβρίου, όπου οι Δημοκρατικοί ελπίζουν να αποσπάσουν την πλειοψηφία του Κογκρέσου από τους Ρεπουμπλικανούς και να εμποδίσουν την υλοποίηση των πολιτικών του προέδρου της χώρας.



«Στόχος της ημέρας να εγγραφούν εκατοντάδες χιλιάδες ψηφοφόροι κατά μήκος των ΗΠΑ» τόνισε η Μάριον Νόβακ, μια 71χρονη ακτιβίστρια.


Διαδηλώσεις και σε Ουάσινγκτον - Σικάγο




Μαζικές οι διαδηλώσεις με τη συμμετοχή δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων και στην Ουάσιγκτον ή το Σικάγο.

Στην ομοσπονδιακή πρωτεύουσα των ΗΠΑ, μεταξύ των διαδηλωτών ήταν και η 14χρονη Τανάκιλ Έλτσον, η οποία βγήκε στους δρόμους μαζί με τη μητέρα της.

«Συμμετείχαμε στην πρώτη πορεία (πριν από έναν χρόνο) όμως απέχουμε πολύ από το να εκπληρώσουμε το έργο μας, πρέπει να γίνουν τόσα πολλά» σημείωσε.



Οι διοργανώτριες της «Πορείας των Γυναικών»- που έχουν προγραμματίσει αυτό το Σαββατοκύριακο διαδηλώσεις σε εκατοντάδες πόλεις των ΗΠΑ αλλά και της Ευρώπης, όρισαν ως σύνθημα των κινητοποιήσεων «η εξουσία βρίσκεται στις κάλπες».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης