Τσεχία: Δύο νεκροί από πυρκαγιά σε ξενοδοχείο στο κέντρο της Πράγας

Τσεχία: Δύο νεκροί από πυρκαγιά σε ξενοδοχείο στο κέντρο της Πράγας

Οκτώ οι τραυματίες, εκ των οποίων οι τέσσερις σοβαρά - Εκκενώθηκε το κτίριο - Στο σημείο μεγάλη δύναμη της πυροσβεστικής

Τσεχία: Δύο νεκροί από πυρκαγιά σε ξενοδοχείο στο κέντρο της Πράγας
Τουλάχιστον δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και οκτώ τραυματίστηκαν, όταν ξέσπασε πυρκαγιά σε ξενοδοχείο στο κέντρο της Πράγας. 

Σύμφωνα με τα τσεχικά μέσα ενημέρωσης, η φωτιά εκδηλώθηκε στο τετράστερο ξενοδοχείο Eurostars David Hotel, ενώ μέχρι στιγμής τα αίτια περιμένουν αδιευκρίνιστα.

Νωρίτερα, τα μέσα ενημέρωσης έκαναν λόγο για 40 τραυματίες, εκ των οποίων δύο πυροσβέστες, την ώρα της κατάσβεσης.

Κλείσιμο
Ωστόσο, σύμφωνα με τις υπηρεσίες διάσωσης και την πυροσβεστική, οι τραυματίες ανέρχονται στους οκτώ, συμπεριλαμβανομένων και των δύο πυροσβεστών. Οι τέσσερις από αυτούς είναι σε σοβαρή κατάσταση.

Οι πυροσβέστες κατάφεραν να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά μέσα σε 40 λεπτά, ωστόσο οι καπνοί κατέκλυσαν το κτίριο. 

Αμέσως ξεκίνησε η επιχείρηση εκκένωσης και πλέον προτεραιότητηα των πυροσβεστών είναι να εξακριβώσουν, εάν υπάρχουν τυχόν εγκλωβισμένοι μέσα στο ξενοδοχείο, μία επιχείρηση η οποία λέγεται ότι θα διαρκέσει όλη τη νύχτα.





Στέλεχος της υπηρεσίας διάσωσης στις πρώτες δηλώσεις του είχε αναφέρει ότι η φωτιά έχει στοιχίσει μέχρι στιγμής τη ζωή δύο ανθρώπων, εκφράζοντας φόβους ότι ο απολογισμός μπορεί να αυξηθεί.

Ένας πυροσβέστης ανέφερε από την πλευρά του ότι η πυρκαγιά ξέσπασε στο ισόγειο  και ο καπνός επεκτάθηκε σε ολόκληρο το κτίριο. Τουλάχιστον 16 πυροσβεστικά οχήματα και ένα ελικόπτερο της αστυνομίας έχουν σπεύσει στο σημείο.

Το ξενοδοχείο βρίσκεται πολύ κοντά στο ιστορικό κέντρο της τσεχικής πρωτεύουσας που προσελκύει καθημερινά εκατοντάδες τουρίστες.






Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης