Βρετανία: Απομεινάρια της Βικτωριανής Εποχής «ξέθαψαν» οι εργασίες συντήρησης στο Μπάκιγχαμ

Βρετανία: Απομεινάρια της Βικτωριανής Εποχής «ξέθαψαν» οι εργασίες συντήρησης στο Μπάκιγχαμ

Ένα κομμάτι εφημερίδας 130 ετών και πακέτα τσιγάρων από τις πιο διάσημες μάρκες του 19ου αιώνα ήταν ανάμεσα στα συναρπαστικά ευρήματα

Βρετανία: Απομεινάρια της Βικτωριανής Εποχής «ξέθαψαν» οι εργασίες συντήρησης στο Μπάκιγχαμ
Εντυπωσιακά απομεινάρια από τη ζωή στο Μπάκιγχαμ της Βικτωριανής Εποχής ανακαλύφθηκαν κάτω από το παρκέ των ιδιαίτερων διαμέρισμάτων της Βασίλισσας κατά τη διάρκεια των εργασιών αποκατάστασης που γίνονται στα Ανάκτορα. 

Οι ηλεκτρολόγοι, οι οποίοι εργάζονται στο σχέδιο αυτό της συντήρησης των Ανακτόρων, εντόπισαν ένα κομμάτι εφημερίδας από τις 7 Νοεμβρίου 1889, λίγες ημέρες πριν από την ανακάλυψη του jukebox. 

Κλείσιμο


Η σελίδα αυτή ανήκε στην εφημερίδα Evening Standard και το άρθρο αναφερόταν στην αξία μίας συλλογής επιστολών του Κόμη του Τσέστερφιλντ. Μαζί με τις εφημερίδες, στο φως ήρθαν διάφορα πακέτα τσιγάρων, από τις διάσημες μάρκες του 19ου αιώνα Player's Navy Cut, Woodbine, και Piccadilly.



Πιστεύεται μάλιστα ότι τα αντικείμενα αυτά είχαν πετάξει εκεί οι αυλικοί της Βασίλισσας Βικτώριας. 

Στο λογαριασμό της στο Twitter η βασιλική οικογένεια έχει ανεβάσει βίντεο και φωτογραφίες από τα αντικείμενα που βρέθηκαν κατά τη διάρκεια των εργασιών συντήρησης, αξίας 369 εκατ. λιρών, και οι οποίες ξεκίνησαν τον Απρίλιο του 2017. 



Το σχέδιο συντήρησης προβλέπει την ανακαίνιση 16 χιλιομέτρων αγωγών νερού, 6.500 πριζών, 500 ειδών υγιεινής, ενώ θα αποκατασταθεί και μία τεράστια έκταση πλακιδίων

Οι ειδικοί είχαν προειδοποιήσει ότι υπήρχε σοβαρός κίνδυνος πυρκαγιάς και πλημμύρας στο παλάτι και τα ανεκτίμητης αξίας καλλιτεχνήματα που περιέχει, λόγω της κακής κατάστασης σε πολλά σημεία του. 

Την τελευταία φορά που ανακαινίστηκε το Μπάκιγχαμ ήταν τη δεκαετία του 1950, μετά τις ζημιές που είχε υποστεί από τους βομβαρδισμούς κατά το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. 



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης