Ιταλία: Εκλογική συμμαχία Μπερλουσκόνι με την αντιμεταναστευτική δεξιά

Ιταλία: Εκλογική συμμαχία Μπερλουσκόνι με την αντιμεταναστευτική δεξιά

Ενόψει των βουλευτικών εκλογών της 4ης Μαρτίου

Ιταλία: Εκλογική συμμαχία Μπερλουσκόνι με την αντιμεταναστευτική δεξιά
Συμφωνία για εκλογική συμμαχία έκλεισε χθες το βράδυ ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, με δύο κόμματα της εθνικιστικής, αντιμεταναστευτικής δεξιάς. Την ανακοίνωση έκανε ο ίδιος ο πρώην πρωθυπουργός, μέσω του λογαριασμού του στο twitter. 

«Μόλις υπέγραψα με τον Ματέο Σαλβίνι και την Τζόρτζια Μελόνι το εκλογικό πρόγραμμα της κεντροδεξιάς. Μαζί θα νικήσουμε!» έγραψε στο λογαριασμό του στο twitter. 

Στην ανάρτηση, ο ιταλός μεγιστάνας περιέλαβε μια φωτογραφία. Στο πλευρό του, βρίσκεται ο επικεφαλής της Λέγκας του Βορρά, Ματέο Σαβίνι, που πρόσκειται στο Εθνικό Μέτωπο της Γαλλίας και η πρόεδρος του μικρού κόμματος της δεξιάς Fratelli d' Italia Τζόρτζια Μελόνι.

Κλείσιμο

Στις 4 Μαρτίου οι βουλευτικές εκλογές

Οι βουλευτικές εκλογές έχουν προγραμματιστεί για τις 4 Μαρτίου. Μέχρι στιγμής, η εκλογική συμμαχία του Μπερλουσκόνι με τα δύο κόμματα της δεξιάς δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα. Όμως, προβλέπει τη θέσπιση ενός «flat tax», ενιαίου φόρου εισοδήματος, ύψους 23% και την κατάργηση της μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού συστήματος, του νόμου Φορνέρο του 2011, ο οποίος αύξησε τα όρια συνταξιοδότησης.

Αν και ο Μπερλουσκόνι ήταν επιφυλακτικός αρχικά απέναντι στην κατάργηση του νόμου Φορνέρο, που πιθανώς να κοστίσει δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ, , τελικά αναγκάσθηκε να ενδώσει στις απαιτήσεις των συμμάχων του.

Η συμφωνία, η οποία υπεγράφη χθες το βράδυ, δεν απάλειψε όλα τα σημεία διαφωνίας ανάμεσα στο Forza Italia, που εκπροσωπεί την μετριοπαθή, φιλοευρωπαϊκή δεξιά, και τη Λέγκα του Βορρά και το Fratelli d' Italia, που εκπροσωπούν την ριζοσπαστική, εθνικιστική δεξιά.

Διαφωνούν στο όνομα του πρωθυπουργού 

Ο 81χρονος Σίλβιο Μπερλουσκόνι και ο 44χρονος Ματέο Σαλβίνι εξακολουθούν να διαφωνούν ως προς το όνομα του πρωθυπουργού, σε περίπτωση νίκης. Ο επικεφαλής της Λέγκα διεκδικεί το πόστο εάν το κόμμα του ξεπεράσει σε αριθμό ψήφων την Forza Italia, ενώ ο Μπερλουσκόνι τον προορίζει για το υπουργείο Εσωτερικών.

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι δηλώνει ότι έχει στον νου του κάποιον υποψήφιο για την πρωθυπουργία, αλλά δεν θέλει να τον αποκαλύψει.

Η συμμαχία της κεντροδεξιάς βρίσκεται επικεφαλής στις δημοσκοπήσεις με το 35% περίπου των ψήφων, ποσοστό που δεν είναι αρκετό για να εξασφαλίσει στον συνασπισμό την απόλυτη πλειοψηφία στο κοινοβούλιο, σύμφωνα με τις προβλέψεις των αναλυτών του εκλογικού νόμου που υιοθετήθηκε πέρυσι και είναι ένα κοκτέιλ αναλογικού και πλειοψηφικού συστήματος.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης