Τραμπ: «Δεν έχει αλλάξει η άποψή μου για τον τοίχο με το Μεξικό» - Αδειάζει τον προσωπάρχη

Τραμπ: «Δεν έχει αλλάξει η άποψή μου για τον τοίχο με το Μεξικό» - Αδειάζει τον προσωπάρχη

Η μετανάστευση απειλεί με παύση τη λειτουργία της ομοσπονδιακής κυβέρνησης 

Τραμπ: «Δεν έχει αλλάξει η άποψή μου για τον τοίχο με το Μεξικό» - Αδειάζει τον προσωπάρχη
Σταθερός στις απόψεις του παραμένει ο αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, ξεκαθαρίζοντας ότι «δεν έχει αλλάξει ποτέ, ούτε έχει μεταβληθεί» η θέση του για την κατασκευή ενός τοίχου στα σύνορα των ΗΠΑ. 

Με τον τρόπο αυτό, άδειασε ευθέως και τον προσωπάρχη του, Τζον Κέλι, που δήλωσε στο Fox News ότι η άποψη του Τραμπ για τον τοίχο έχει μεταβληθεί. 

«Ο Τοίχος είναι ο Τοίχος, ποτέ δεν έχει αλλάξει ή δεν έχει μεταβληθεί από την πρώτη μέρα που το σκέφτηκα» ξεκαθάρισε ο Τραμπ σε ανάρτησή του στο twitter, διευκρινίζοντας πάντως ότι δεν θα κατασκευαστεί σε μέρη που υπάρχει ανάγκη για προστασία των φυσικών τόπων. 

Κλείσιμο



Επίσης, ο αμερικανός πρόεδρος επανέλαβε ότι τα έξοδα για την κατασκευή του θα τα πληρώσει το Μεξικό. «Ο τοίχος θα πληρωθεί, άμεσα ή έμμεσα, ή ακόμη και μακροπρόθεσμα, από το Μεξικό, που έχει ένα γελοίο πλεόνασμα εμπορικών συναλλαγών 71 δισ. δολαρίων με τις ΗΠΑ. Τα 20 δισ. δολάρια για τον τοίχο είναι «ψίχουλα» σε σύγκριση με όσα χρήματα κερδίζει το Μεξικό από τις ΗΠΑ. Η NAFTA είναι ένα κακό ανέκδοτο» πρόσθεσε. 



Πρόεδρος εναντίον προσωπάρχη

Στην επίμαχη συνέντευξη που προκάλεσε το «άδειασμα» από τον αμερικανό πρόεδρο, ο Κέλι αρνήθηκε να διαψεύσει τα δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία έχει χαρακτηρίσει τον Αμερικανό πρόεδρο «ανενημέρωτο» σχετικά με το θέμα όταν έκανε υποσχέσεις στη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα New York Times, ο στρατηγός εν αποστρατεία εξήγησε στη διάρκεια συνάντησής του με ισπανόφωνους Δημοκρατικούς μέλη του Κογκρέσου ότι κατάφερε να πείσει τον Τραμπ πως ο τοίχος αυτός δεν είναι απαραίτητος και ότι η άποψή του για το θέμα έχει «μεταβληθεί».

Μιλώντας σε Δημοκρατικούς κοινοβουλευτικούς, ο Κέλι υποστήριξε ότι η διακυβέρνηση Τραμπ εξετάζει την κατασκευή ενός τοίχου κατά μήκος 1.300 χιλιομέτρων από τα συνολικά 3.100 χιλιόμετρα χερσαίων συνόρων με το Μεξικό.

Αν και ο Τραμπ είχε μιλήσει για κόστος 10-12 δισ., ο Κέλι εκτίμησε ότι το ποσό που απαιτείται είναι 20 δισ. Δολάρια. 


Απειλή για παύση της λειτουργίας της ομοσπονδιακής κυβέρνησης


Την ίδια ώρα, το μεταναστευτικό απειλεί να προκαλέσει παύση στη λειτουργία της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, λόγω της διαμάχης μεταξύ Ρεπουμπλικανών και Δημοκρατικών. 

Για να αποφευχθεί η παύση λειτουργίας θα πρέπει μέχρι τα μεσάνυχτα της Παρασκευής να ψηφιστούν μέτρα για τη χρηματοδότηση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης για ένα μήνα. 

Οι Δημοκρατικοί ζητούν μέτρα για την προστασία των «Ονειροπόλων», καθώς ο Τραμπ κατήργησε το πρόγραμμα DACA που ψηφίστηκε επί Μπαράκ Ομπάμα. Αν και ο Τραμπ θέλει την κατάργηση του προγράμματος, έχει αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο συμβιβασμού, με αντάλλαγμα τη χρηματοδότηση των σχεδίων για την προστασία των συνόρων. Ανάμεσά τους, η κατασκευή του τοίχου στα σύνορα με το Μεξικό. 



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης