Γερμανία: Τέρμα η πίτσα και τα λιπαρά για το κόμμα του Σουλτς

Γερμανία: Τέρμα η πίτσα και τα λιπαρά για το κόμμα του Σουλτς

Οι Σοσιαλδημοκράτες ζητούν λιγότερο λίπος, αλάτι και ζάχαρη στα επεξεργασμένα τρόφιμα 

Γερμανία: Τέρμα η πίτσα και τα λιπαρά για το κόμμα του Σουλτς
Oι Σοσιαλδημοκράτες υιοθετούν υγιεινή διατροφή ζητώντας από τις εταιρείες τροφίμων να μειώσουν τη ζάχαρη και το αλάτι από τα επεξεργασμένα τρόφιμα.

«Λιγότερη ζάχαρη, αλάτι και λίπος σε πίτσα, γιαούρτι, αναψυκτικά και άλλα επεξεργασμένα τρόφιμα. Το SPD θέλει να επιβάλει την υγιεινή διατροφή στον επόμενο νέο μεγάλο συνασπισμό «GroKo»», γράφει χαρακτηριστικά η γερμανική εφημερίδα «Bild» σχολιάζοντας το σχετικό έγγραφο στο οποίο κατέληξαν τα στελέχη του κόμματος. 

Συγκεκριμένα, η βιομηχανία τροφίμων θα πρέπει να εγκρίνει τα έγγραφο με την υπογραφή της Κ.Ο του SPD που εγκρίθηκε ομόφωνα την περασμένη Τρίτη.

Κλείσιμο
Το επίμαχο έγγραφο αναφέρει χαρακτηριστικά: «Οι γιατροί, οι ασφαλιστικές εταιρείες, οι οργανώσεις καταναλωτών και υγείας θα πρέπει να θέσουν όρια για τη ζάχαρη, το αλάτι και το λίπος στα επεξεργασμένα τρόφιμα, τα οποία στη συνέχεια θα δοθούν στις εταιρείες τροφίμων». 

«Η βιομηχανία θα πρέπει να κάνει αλλαγές στις συνταγές της. Ωστόσο, εάν οι εταιρείες δεν προσφέρουν εθελοντικά,πρέπει να υποχρεωθούν από το νόμο.Η πολιτικός που είναι υπεύθυνη σε θέματα διατροφής του SPD, Ούρσουλα Σούλτε ξεκαθάρισε ότι η υγεία πρέπει να υπερισχύει των οικονομικών συμφερόντων». 

Η Σοσιαλδημοκράτισσα πολιτικός ζητά μία δεσμευτική στρατηγική μείωσης για τη ζάχαρη, το αλάτι και το λίπος.

Το κόμμα SPD ζητά στο έγγραφό του: 

1 Τον καθορισμό δεσμευτικών στόχων για τη μείωση της περιεκτικότητας σε ζάχαρη, αλάτι και λίπος. 
2.Ένα δεσμευτικό χρονοδιάγραμμα για την εφαρμογή των στόχων μείωσης στις διάφορες ομάδες προϊόντων για τη βελτίωση της ποιότητας της προσφοράς τροφίμων.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης