Ο Ερντογάν συνάντησε τον 16χρονο Παλαιστίνιο με τα «δεμένα μάτια»

Ο Ερντογάν συνάντησε τον 16χρονο Παλαιστίνιο με τα «δεμένα μάτια»

Ο16χρονος Παλαιστίνιος, Fawzi al-Juneidi, τον περασμένο μήνα έγινε το σύμβολο των διαδηλώσεων των Παλαιστινίων εναντίον της απόφασης Τραμπ να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ

Ο Ερντογάν συνάντησε τον 16χρονο Παλαιστίνιο με τα «δεμένα μάτια»
Στο προεδρικό μέγαρο στην Άγκυρα συνάντησε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τον 16χρονο Παλαιστίνιο Fawzi al-Juneidi που έγινε γνωστός όταν στις διαδηλώσεις στη Χεβρώνα εναντίον της απόφασης του Αμερικανού προέδρου να μεταφερθεί η πρωτεύουσα του Ισραήλ στην Ιερουσαλήμ
, ισραηλινοί στρατιώτες τον πέταξαν στο έδαφος, τον χτύπησαν και του έδεσαν τα μάτια, προτού τον συλλάβουν. Στη συνάντηση ήταν παρών και ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ ενώ η τουρκική προεδρία έκανε γνωστή την παραπάνω συνάντηση μέσω Twitter.

Ο έφηβος, που έγινε το σύμβολο των διαδηλώσεων κατά της απόφασης Τραμπ, πραγματοποιεί από την Τρίτη τριήμερη επίσκεψη στη γειτονική χώρα. Ο 16χρονος Παλαιστίνιος έγινε, επίσης, δεκτός με ενθουσιασμό την Τετάρτη στο πλατό της δημοφιλούς τουρκικής σειράς «Ο Τελευταίος Αυτοκράτορας» (Payitaht), η οποία αναφέρεται στα ιστορικά γεγονότα κατά την διάρκεια της βασιλείας του σουλτάνου σουλτάνου Αμπντούλ Χαμίτ Β΄.

Κλείσιμο


Ο παραγωγός Γιουσούφ Έσενκαλ ανέβασε στον λογαριασμό του στο Instagram μια φωτογραφία του Fawzi al-Juneidi με τους συντελεστές της σειράς και έγραψε: «Καλωσορίζουμε αυτό το ηρωικό αγόρι στο πλατό μας σήμερα».



Το νεαρό αγόρι είχε συλληφθεί από τους ισραηλινούς στρατιώτες στις 7 Δεκεμβρίου και παρέμεινε στη φυλακή επί τρεις εβδομάδες. Στις 28 Δεκεμβρίου ο 16χρονος αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης