Τουρκία: Ξεκίνησε η κατασκευή του σταθμού υποδοχής του αγωγού Turkish Stream

Τουρκία: Ξεκίνησε η κατασκευή του σταθμού υποδοχής του αγωγού Turkish Stream

Το κόστος της κατασκευής του South Stream εκτιμάται ότι θα φθάσει τα 6 δισ. δολάρια

Τουρκία: Ξεκίνησε η κατασκευή του σταθμού υποδοχής του αγωγού Turkish Stream
Την κατασκευή του τερματικού σταθμού υποδοχής του αγωγού Turkish Stream ξεκίνησε στο τουρκικό έδαφος η εταιρεία South Stream Tramsport η οποία διαχειρίζεται το έργο. 

Το έργο της κατασκευής του αγωγού μεταφοράς τουρκικού αερίου υλοποιείται ταυτόχρονα σε τρία οικόπεδα. Το πρώτο στα παράλια της Ρωσίας, το δεύτερο στα παράλια της Τουρκίας και το τρίτο στη Μαύρη Θάλασσα. 

Τον Σεπτέμβριο του 2017 με την εταιρεία Petrofac είχε υπογραφεί συμφωνία για την κατασκευή του τερματικού σταθμού υποδοχής. Η Petrofac στην παρούσα φάση προβαίνει σε προσλήψεις. Ως βασικός υπεργολάβος προσελήφθη η εταιρεία Tekfen, μια από τις μεγαλύτερες κατασκευαστικές εταιρείες της Τουρκίας.

Κλείσιμο
Σε πρώτη φάση, θα ξεκινήσει η κατασκευή των εγκαταστάσεων του εργοταξίου κοντά στην περιοχή Κινίκεϊ στην περιοχή της ανατολικής Θράκης. Σύμφωνα με την τουρκική νομοθεσία η εταιρεία South Stream Transport, πήρε τις απαιτούμενες άδειες και κατέβαλε τους αναγκαίους δασμούς, στους οποίους περιλαμβάνονται οι αποζημιώσεις για την αποκατάσταση των δασικών εκτάσεων στην διεύθυνση Δασονομίας της Τουρκίας

Οι εργασίες στο παράλιο οικόπεδο στην Ρωσία, το οποίο βρίσκεται κοντά στην πόλη Ανάπα βρίσκονται στο στάδιο ολοκλήρωσης τους και αναμένεται να ολοκληρωθούν το 2018

Παράλληλα, το πλοίο Pioneering Spirit που ανήκει στην εταιρεία Allseas , συνεχίζει την κατασκευή των δύο υποθαλάσσιων γραμμών του αγωγού φυσικού αερίου South Stream.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης