Μεξικό: Δεν υπάρχει καμία απόδειξη για ρωσική παρέμβαση στις εκλογές

Μεξικό: Δεν υπάρχει καμία απόδειξη για ρωσική παρέμβαση στις εκλογές

Εκπρόσωπος της κυβέρνησης απέρριψε ισχυρισμούς των ΗΠΑ ότι η Μόσχα και το Καράκας προσπαθούν να επηρεάσουν την έκβαση των επικείμενων εκλογών

Μεξικό: Δεν υπάρχει καμία απόδειξη για ρωσική παρέμβαση στις εκλογές
Οι μεξικανικές αρχές δεν έχουν δει κάποιο στοιχείο που να αποδεικνύει ότι η Ρωσία ή η Βενεζουέλα προσπαθούν να επηρεάσουν την προεκλογική εκστρατεία στο Μεξικό, τόνισε ο Εδουάρδο Σάντσες, εκπρόσωπος της κυβέρνησης.

Τον Δεκέμβριο, ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του Λευκού Οίκου, ο στρατηγός Χέρμπερτ Ρέιμοντ Μακμάστερ, είχε τονίσει κατά τη διάρκεια ομιλίας του ότι οι ΗΠΑ έχουν καταγράψει ενδείξεις πως εκτυλίσσεται μια προσπάθεια «ρωσικής επέμβασης» στις μεξικανικές προεδρικές εκλογές, που είναι προγραμματισμένο να διεξαχθούν την 1η Ιουλίου.

Ενώ τον Ιανουάριο, ο Ενρίκε Οτσόα, κορυφαίο στέλεχος του κυβερνώντος Θεσμικού Επαναστατικού Κόμματος (PRI), υποστήριξε ότι διεθνή μέσα ενημέρωσης έχουν «τεκμηριώσει» τις προσπάθειες της Ρωσίας και της Βενεζουέλας να προωθήσουν την υποψηφιότητα του Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ.

Κλείσιμο
«Είμαι ενήμερος για τις δημοσιογραφικές εκδοχές του ζητήματος, αλλά δεν έχω δει καμιά απόδειξη που να έχει παρουσιαστεί στο πλαίσιο αυτό», ανέφερε ο Σάντσες.

Ο εκπρόσωπος διαβεβαίωσε ότι οι αρχές του Μεξικού διαθέτουν εργαλεία που τους επιτρέπουν να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε προσπάθεια ξένης επέμβασης στην εκλογική διαδικασία.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης