Μια βότκα μοναδικής ποιότητας θα κάνει την εμφάνιση της στη ρωσική αγορά

Μια βότκα μοναδικής ποιότητας θα κάνει την εμφάνιση της στη ρωσική αγορά

Η εφημερίδα Izvestia ενημερώνει το ρωσικό αναγνωστικό κοινό ότι σύντομα στην αγορά των οινοπνευματωδών ποτών θα κάνει την εμφάνιση της μια βότκα μοναδικής ποιότητας, η οποία θα κατοχυρώσει στην Ρωσία παγκοσμίως τον τίτλο της χώρας που είναι η πατρίδα της βότκας

Μια βότκα μοναδικής ποιότητας θα κάνει την εμφάνιση της στη ρωσική αγορά
Την μοναδική ποιότητα της βότκας αυτής, η οποία το πιθανότερο είναι να κυκλοφορήσει στην αγορά το2019, θα την διασφαλίζουν οι νέοι αυστηροί κανόνες παραγωγής της. Μάλιστα οι κρατικοί ειδήμονες επί των προδιαγραφών παρασκευής και των ποιοτικών χαρακτηριστικών της νέας βότκας παρουσίασαν, όπως ενημέρωσε την εφημερίδα Izvestia ο Ρωσικός Οργανισμός Προδιαγραφών (Rostandart), την έκθεση τους με τίτλο «Ρωσική Ποιότητα. Κλασική βότκα. Τεχνικοί όροι».

Από το κείμενο της έκθεσης τους συμπεραίνεται ότι η ιδιαιτερότητα της νέας αυτής βότκας συνίσταται στο ότι θα είναι διαφανής χωρίς διάφορα πρόσθετα και ιζήματα και άχρωμη.

Η νέα βότκα θα πρέπει να έχει απαλή γεύση και το χαρακτηριστικό άρωμα της γνήσιας βότκας. Ο οινοπνευματικός βαθμός του αποστάγματος θα είναι 40%. Χάριν συγκρίσεως, η συνήθης βότκα έχει οινοπνευματικό βαθμό μεταξύ 37,5% και 56%.

Κλείσιμο
«Θέλαμε να δημιουργήσουμε μια πραγματικά ρωσική βότκα, η οποία θα παράγεται μόνο στην Ρωσία. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό να γίνει, δεδομένου του ότι μερικές χώρες παράγουν τέτοιου είδους οινοπνευματώδη και στις ετικέτες τους γράφους ‘Ρωσική βότκα’» δήλωσαν στην Izvestia οι αρμόδιοι χημικοί που εργάζονται στο εργαστήριο οινοπνευματωδών ποτών του Επιστημονικού Ερευνητικού Ινστιτούτου Τεχνολογίας Τροφίμων και οι οποίοι συμμετείχαν στην δημιουργία των νέων προδιαγραφών παρασκευής της νέας αυτής μοναδικής βότκας.

Πηγή: εφημερίδα Izvestia
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης