Ο... γενναιόδωρος Μαδούρο δίνει μηνιαίο επίδομα 3,8 δολάρια στις έγκυες!

Ο... γενναιόδωρος Μαδούρο δίνει μηνιαίο επίδομα 3,8 δολάρια στις έγκυες!

H «γενναιόδωρη» πράξη του προέδρου της Βενεζουέλας ανακοινώνεται την ώρα που η οικονομία της χώρας καταρρέει και οι πολίτες δεν έχουν τα χρήματα για να αγοράσουν τα βασικά 

Ο... γενναιόδωρος Μαδούρο δίνει μηνιαίο επίδομα 3,8 δολάρια στις έγκυες!
Για να καλοπιάσει τις έγκυες, η κυβέρνηση Μαδούρο
τους δίνει...ψίχουλα.

Όπως αναφέρει το αμερικανικό δίκτυο CNN, oι γυναίκες που κυοφορούν θα λαμβάνουν εφεξής ένα μηναίο επίδομα, ύψους 3,8 δολαρίων το μήνα ενώ, όταν με το καλό γεννήσουν, το ποσό αυτό θα αυξηθεί στα 5,4 δολάρια.

Κλείσιμο
H «γενναιόδωρη» πράξη του προέδρου της Βενεζουέλας
ανακοινώνεται την ώρα που η οικονομία της χώρας καταρρέει και οι πολίτες δεν έχουν τα χρήματα για να αγοράσουν τα βασικά -γάλα, ψωμί- πολύ περισσότερο ένα κουτί προφυλακτικά.  

Αν και ο Μαδούρο δεν διευκρίνισε το λόγο για τον οποίο αποφάσισε να ενισχύσει οικονομικά τις μέλλουσες μαμάδες, οι υποστηρικτές του χαιρέτησαν χλιαρά την απόφασή του. Η οικονομία της χώρας καταρρέει... κι ένα δολάριο ισούται σήμερα με 182 χιλιάδες μπολιβάρ. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι, στη Βενεζουέλα, σύμφωνα με το Ταμείο των Ηνωμένων Εθνών για τον Πληθυσμό, ένα στα τέσσερα μωρά που γεννιέται, έχει έφηβους γονείς, ποσοστό που κατατάσσει τη χώρα στην κορυφή της Λατινικής Αμερικής, όσον αφορά τις εφηβικές εγκυμοσύνες.

«Η κατάσταση επιδεινώθηκε πέρυσι», δήλωσε η Ντέλια Μοντραγκόν, αντιπρόεδρος της Ένωσης Οικογενειακού Προγραμματισμού στην επαρχία της Λάραιμέτο. «Τα πράγματα είναι ακόμα πιο δύσκολα για τα νεαρά άτομα. Ένα κουτί με αντισυλληπτικά μπορεί να κοστίζει όσο ο μισθός που βγάζουν και οι δύο γονείς τους μαζί, ίσως ακόμα και τα διπλά»,τόνισε. 
    
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης