Και η Σιμόν Μπάιλς θύμα του γιατρού που κακοποιούσε Αμερικανίδες γυμνάστριες

Και η Σιμόν Μπάιλς θύμα του γιατρού που κακοποιούσε Αμερικανίδες γυμνάστριες

Υποχρέωνε νεαρά κορίτσια στις αρρωστημένες ορέξεις του, πείθοντάς τες πως εφαρμόζει πάνω τους «θαυματουργές θεραπείες» - Περισσότερα από 100 θύματά του αναμένεται να καταθέσουν εμπειρίες κακοποίησης ακόμα και από όταν ήταν έξι ετών

Και η Σιμόν Μπάιλς θύμα του γιατρού που κακοποιούσε Αμερικανίδες γυμνάστριες
Η χρυσή Ολυμπιονίκης της ενόργανης γυμναστικής των ΗΠΑ Σιμόν Μπάιλς είναι το τελευταίο θύμα του πρώην γιατρού της εθνικής ομάδας της χώρας Λάρι Νάσαρ, όπως παραδέχθηκε η ίδια μέσω ανάρτησής της στα κοινωνικά δίκτυα. 

«Οσο προσπαθώ να σταματήσω αυτή τη φωνή στο κεφάλι μου, τόσο πιο δυνατά ουρλιάζει» έγραψε και συνέχισε: «Δεν φοβάμαι πια να πω την ιστορία μου. Είμαι κι εγώ ένα από τα πολλά κορίτσια που κακοποιήθηκαν σεξουαλικά από τον Λάρι Νάσαρ. Για πολύ καιρό ρωτούσα τον εαυτό μου: Ήμουν πολύ αφελής; Ήταν δικό μου το φταίξιμο; Τώρα ξέρω τις απαντήσεις στις ερωτήσεις αυτές. Όχι, δεν ήταν δικό μου το φταίξιμο. Όχι δεν φέρω εγώ την ευθύνη που ανήκει στον Λάρι Νάσαρ, στην ομοσπονδία γυμναστικής των ΗΠΑ και σε άλλους». 

Ήδη τρία μέλη της «χρυσής ομάδας» του 2012, η Μακάιλα Μαρούνεϊ, η Άλι Ράισμαν και η Γκάμπι Ντάγκλας, έχουν δημοσίως καταγγείλει τόσο τον διεστραμμένο γιατρό όσο και την ομοσπονδία για την αδράνειά της. Καμία από τις αθλήτριες αυτές δεν θα παραστεί πάντως στο δικαστήριο, αν και η μαρτυρία τους είτε μέσω βίντεο είτε ως γραπτή ανακοίνωση, θα ακουστεί. Ο δικαστής επέτρεψε σε περισσότερα από 100 κορίτσια να πουν την μαρτυρία κακοποίησής τους από τον γιατρό αυτό, που έπειθε τις αθλήτριες πως εφαρμόζει μια εναλλακτική θεραπεία, με «θαυματουργά αποτελέσματα», για να τις αγγίζει με γυμνά χέρια σε όλο τους το κορμί, παρασύροντάς τες στο δωμάτιό του, ειδικά κατά την διάρκεια αποστολών. 

Κλείσιμο
Μεταξύ των κατηγόρων του και η Ολυμπιονίκης του 2000 Τζέιμι Ντάντζσερ, που θα καταθέσει ενώπιόν του. Μερικά από τα θύματά του έχουν να διηγηθούν κακοποίηση που ξεκίνησε από όταν ήταν έξι ετών. 

Όλες τους κατηγορούν την ομοσπονδία και το Πανεπιστήμιο του Μίτσιγκαν πως αδράνησαν στις καταγγελίες και πως τον είχαν αφήσει ανεξέλεγκτο, με απεριόριστη πρόσβαση στα παιδιά. 

Σύμφωνα με καταγγελίες, το πανεπιστήμιο του Μίτσιγκαν είχε λάβει καταγγελία για απόπειρα βιασμού εναντίον του γιατρού ήδη από το 1997, όμως δεν την ερεύνησε ποτέ. Λίγο καιρό μετά, η Ομοσπονδία Γυμναστικής των ΗΠΑ τον όρισε γιατρό της Ολυμπιακής Ομάδας της χώρας. Πολλές από τις αθλήτριες αυτές κατηγορούν την ομοσπονδία πως ακόμα και μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης, το καλοκαίρι του 2016, προσπάθησε να τους «κλείσει το στόμα».

Ο 54χρονος σήμερα Νάσαρ, παραδέχεται την ενοχή του για σεξουαλική επίθεση κατά επτά κοριτσιών, που ήταν και εκείνες που κίνησαν την δικαστική διαδικασία, όμως αναμένεται από αύριο, ημέρα έναρξης της δίκης, να αντιμετωπίσει περισσότερες από 100 καταγγελίες από ισάριθμα θύματά του.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης