Γαλλία: Σε δίκη η «μαύρη χήρα» που σκότωνε τους εραστές της για να τους πάρει την περιουσία

Γαλλία: Σε δίκη η «μαύρη χήρα» που σκότωνε τους εραστές της για να τους πάρει την περιουσία

Κατηγορείται ότι σκότωσε δύο εραστές της και δηλητηρίασε άλλους δύο – Επέλεγε πάντα ηλικιωμένους και πλούσιους εραστές - Πώς οι αρχές έφτασαν στα ίχνη της 

Γαλλία: Σε δίκη η «μαύρη χήρα» που σκότωνε τους εραστές της για να τους πάρει την περιουσία
Την έχουν αποκαλέσει ως «μαύρη χήρα της Κυανής Ακτής» γιατί κατηγορείται ότι σκότωσε δύο εραστές της και δηλητηρίασε άλλους δύο, με σκοπό να τους πάρει χρήματα. Κοινό χαρακτηριστικό και των τεσσάρων είναι η μεγάλη ηλικία και ο πλούτος, που ήθελε να τους πάρει η Πατρίσια Νταγκόρν, που αυτές τις ημέρες δικάζεται στη Νίκαια της Γαλλίας. 

Οι αναφορές της αστυνομίας περιγράφουν την Πατρίσια Νταγκόρν ως μια «φιλοχρήματη και αδίστακτη» γυναίκα, η οποία άρπαζε τις περιουσίες ηλικιωμένων και πλούσιων εραστών της.  Η «μαύρη χήρα» βαρύνεται με τις κατηγορίες της δολοφονίας, της δηλητηρίασης και της χορήγησης επιβλαβών ουσιών. 

Όπως αναφέρουν ξένα μέσα ενημέρωσης, σύμφωνα με τους εισαγγελείς, η Νταγκόρν είναι μια γυναίκα με μανία να δηλητηριάζει τα θύματά της, αφού τα παρασύρει για να αρπάξει τις περιουσίες τους και παράλληλα τους χορηγεί φάρμακα για να τους αποδυναμώσει. Η εισαγγελική πλευρά αναμένεται ότι θα ζητήσει να της επιβληθεί η μέγιστη ποινή, αυτή της ισόβιας κάθειρξης. 

Κλείσιμο
Πώς την εντόπισαν οι αρχές

Η Νταγκόρν εκτίει ποινή φυλάκισης πέντε ετών για κλοπή, απάτη και απαγωγή, αρνείται τις κατηγορίες. Οι συνήγοροί της ζητούν να αθωωθεί γιατί επιμένουν ότι δεν υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία εις βάρος της. 

Οι υποψίες στράφηκαν σε αυτή για πρώτη φορά τον Ιούλιο του 2011, όταν το σώμα του Μισέλ Νεφέλ, ενός άνρδρα πάνω από 60 ετών βρέθηκε σε μια πισίνα αίματος σε ένα διαμέρισμα στη Νίκαια. Η Νταγκόρν ζούσε μετ ον Νεφέλ, ωστόσο η αστυνομία δεν βρήκε κανένα στοιχείο ότι εμπλέκεται στο θάνατό του. 

Ένα χρόνο αργότερα, η Νταγκόρν κατηγορήθηκε ότι επιτέθηκεκ σε έναν 87χρονο άνδρα, τον Ρομπέρ Μαζερό, που της επέτρεπε να μένει μαζί του με αντάλλαγμα ερωτικές συνευρέσεις. 

Οι ερευνητές της υπόθεσης, για την οποία η Νταγκόρν καταδικάστηκε σε πέντε χρόνια φυλάκισης το 2013, βρήκαν μπουκάλια Βάλιουμ και έγγραφα στα ονόματα πολλών διαφορετικών ανδρών στην κατοχή της. Τα έγγραφα περιείχαν μεταξύ άλλων λεπτομέρειες για τραπεζικούς λογαριασμούς, καρνέ τραπεζικών επιταγών, ταυτότητες και μια κάρτα υγείας. 

Τα ευρήματα τους έκαναν να στραφούν σε άλλες ανεξιχνίαστες υποθέσεις. Σε αυτό το πλαίσιο ασχολήθηκαν με τον μυστηριώδη θάνατο του Φραντσέσκο Φιλιπόνε, 85 ετών, που το πτώμα του βρέθηκε σε κατάσταση αποσύνθεσης το Φεβρουάριο του 2011, στο μπάνιο του σπιτιού της σε μια περιοχή πίσω από τις Κάννες. 

Λίγο πριν, είχαν ανακαλύψει ότι η Νταγκόρν είχε εισπράξει επιταγή 21.000 ευρώ, με εκδότη τον Φιλιππόνε. Η ίδια υποστήριξε ότι της έδωσε τα χρήματα για να τη βοηθήσει να ανοίξει ένα κατάστημα με κοσμήματα. 


Πώς έβρισκε τα θύματα 

Σύμφωνα με τους εισαγγελείς, η Νταγκόρν, διαζευγμένη απόφοιτη σχολής νομικής, συνάντησε τουλάχιστον 20 άντρες στην Κυανή το 201 και το 2012, κυρίως μέσω πρακτορείου αλλά και μέσω μικρών αγγελιών στον τοπικό τύπο. Επίσης, προσέγγιζε ηλικιωμένους άνδρες στο δρόμο. 

Ο εισαγγελέας της Νίκαιας υποστήριξε ότι η κατηγορούμενη χειραγωγεί και παραπλανεί. Κέρδιζε την εμπιστοσύνη των εραστών της, τους έπαιρνε τα χρήματα και προσπαθούσε να δει πώς θα τους κάνει να εξαφανιστούν. 

Δύο άνδρες που την έχουν καταγγείλει, ηλικίας 82 και 91 ετών, παρίστανται ως πολιτική αγωγή. Η Νταγκόρν κατηγορείται ότι τους χορήγησε συνταγογραφούμενα φάρμακα για να τους αποδυναμώσει και στη συνέχεια φρόντισε να τους πάρει σημαντικό κομμάτι της περιουσίας τους. 

Αρνείται τις κατηγορίες


Πάντως οι δικηγόροι της Νταγκόρν αρνούνται το σύνολο των κατηγοριών και υποστηρίζουν ότι δεν υπάρχουν ισχυρές αποδείξεις εναντίον της. Η ίδια, αλλά και η υπερασπιστική της πλευρά θα προσπαθήσουν να το αποδείξουν κατά τη διάρκεια της διαδικασίας. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης