Βίντεο: Σύροι πρόσφυγες ανεβάζουν «Ιφιγένεια εν Αυλίδι» στο Βερολίνο

Βίντεο: Σύροι πρόσφυγες ανεβάζουν «Ιφιγένεια εν Αυλίδι» στο Βερολίνο

«Το έργο, μέσω των διαφορετικών επεισοδίων του, έχει στόχο να παρουσιάσει μια εικόνα της ζωής των Σύρων στις διάφορες φάσεις του πολέμου, ιδίως από την πλευρά των γυναικών», είπε ο σκηνοθέτης Όμαρ Αμπουσάντα

Βίντεο: Σύροι πρόσφυγες ανεβάζουν «Ιφιγένεια εν Αυλίδι» στο Βερολίνο
Μια ομάδα γυναικών από τη Συρία
θα παρουσιάσει στο Βερολίνο την τραγωδία του Ευριπίδη «Ιφιγένεια εν Αυλίδι», σε μια προσπάθεια, με φόντο τον πόλεμο της Τροίας, να φέρει το κοινό της Γερμανίας πιο κοντά στα δεινά που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες οι οποίες αναγκάζονται να φύγουν από την πατρίδα τους λόγω των συρράξεων.

Το έργο θα ανέβει στο ιστορικό θέατρο Volksbuehne του Βερολίνου. Πρόκειται για μια διασκευή της Ιφιγένειας, του μύθου της νεαρής πριγκίπισσας που θυσιάστηκε από τον πατέρα της, τον Αγαμέμνονα, για να κατευνάσει την οργή της θεάς Άρτεμης.

Κλείσιμο
Εννέα νεαρές γυναίκες από τη Συρία που ζουν στη Γερμανία ανέβηκαν στη σκηνή την περασμένη Παρασκευή και αφηγήθηκαν τις δικές τους προσωπικές ιστορίες: τη φυγή τους από την πατρίδα τους και τη ζωή τους σε μια νέα χώρα. «Το έργο, μέσω των διαφορετικών επεισοδίων του, έχει στόχο να παρουσιάσει μια εικόνα της ζωής των Σύρων στις διάφορες φάσεις (του πολέμου), ιδίως από την πλευρά των γυναικών», είπε ο σκηνοθέτης Όμαρ Αμπουσάντα.



Πρόκειται για το τρίτο μέρος ενός διεθνούς θεατρικού προγράμματος που στοχεύει να παρουσιάσει τις ζωές των εκτοπισμένων γυναικών και να ωθήσει το ακροατήριο να τις δει ως άτομα και όχι ως πρόσφυγες από μια χώρα σπαρασσόμενη από τον πόλεμο. Τα δύο πρώτα μέρη παρουσιάστηκαν στην Ιορδανία και τον Λίβανο το 2013 και το 2014.

Η διασκευή παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στη Γερμανία τον περασμένο Σεπτέμβριο, στις αίθουσες του πρώην αεροδρομίου Τέμπελχοφ που σήμερα έχει μετατραπεί σε έναν από τους μεγαλύτερους προσφυγικούς καταυλισμούς στη Γερμανία.

Στο έργο «αρχίζουμε να βλέπουμε τις ιστορίες τους, όχι σαν ιστορίες προσφύγων, αλλά ανθρώπων. Γυναικών που θυμίζουν εκείνες της Γερμανίας, της Γαλλίας, του Σουδάν και της Γερμανίας», είπε ο σεναριογράφος και υπεύθυνος για τη διασκευή Μοχάμαντ αλ Άταρ.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης