Η Μέγκαν Μαρκλ, αρραβωνιαστικιά του Πρίγκιπα Χάρι, στόχος ρατσιστικών σχολίων

Η Μέγκαν Μαρκλ, αρραβωνιαστικιά του Πρίγκιπα Χάρι, στόχος ρατσιστικών σχολίων

Ο αρχηγός του ευρωφοβικού βρετανικού κόμματος UKIP βρίσκεται σήμερα στο εδώλιο του κατηγορουμένου από ρατσιστικές δηλώσεις της φιλενάδας του για την Μέγκαν Μάρκλ 

Η Μέγκαν Μαρκλ, αρραβωνιαστικιά του Πρίγκιπα Χάρι, στόχος ρατσιστικών σχολίων
Ο αρχηγός του ευρωφοβικού βρετανικού κόμματος UKIP βρίσκεται σήμερα στο εδώλιο του κατηγορουμένου μετά τις ρατσιστικές δηλώσεις που έκανε η νέα φιλενάδα του για την μιγάδα Αμερικανίδα ηθοποιό Μέγκαν Μαρκλ, την αρραβωνιαστικιά του πρίγκιπα Χάρι.

Ο 54χρονος Χένρι Μπόλτον, ο οποίος εξελέγη τον Σεπτέμβριο επικεφαλής αυτού του κόμματος που τάσσεται κατά των μεταναστών, ανέφερε στο Twitter πως ανεστάλη η ιδιότητα το μέλους του UKIP για τη σύντροφό του, την Τζο Μάρνεϊ, μετά τη δημοσίευση από την εφημερίδα Mail on Sunday μηνυμάτων SMS που η Μάρνεϊ είχε στείλει σ' έναν φίλο.

Στα μηνύματα αυτά, η Μάρνεϊ, η οποία εμφανίζεται ως ηθοποιός, μανεκέν και δημοσιογράφος για θέματα μουσικής, διαμαρτύρεται για το γεγονός ότι η Μέγκαν Μαρκλ, ο γάμος της οποίας με τον Χάρι είναι προγραμματισμένος για τις 19 Μαΐου στο Ουίνδσορ, «θα μαγαρίσει την βασιλική οικογένειά μας» με «τον σπόρο της».

Κλείσιμο
«Θα υπάρξει στη συνέχεια ένα μουσουλμάνος πρωθυπουργός. Και ένας μαύρος βασιλιάς», προσθέτει. «Είναι το Ηνωμένο Βασίλειο, όχι η Αφρική».

Σε ανακοινωσή της, η Τζο Μάρνεϊ ζητάει συγγνώμη για τη γλώσσα που χρησιμοποίησε εκτιμώντας παράλληλα πως οι δηλώσεις της «υπερτονίσθηκαν εσκεμμένα» και προβλήθηκαν «εκτός περιεχομένου».

Πρώην αξιωματικός του βρετανικού στρατού, ο Χένρι Μπόλτον είναι ο τρίτος ηγέτης που εκλέγεται επικεφαλής του UKIP μετά την αποχώρηση του ιστορικού αρχηγού του, του Νάιτζελ Φάρατζ, λίγο μετά το δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου 2016 για τη συμμετοχή του Ηνωμένου Βασιλείου στην ΕΕ. Το UKIP διεξήγαγε με επιτυχία εκστρατεία υπέρ του Brexit, όμως έκτοτε δυσκολεύεται να βρει λόγο ύπαρξης.

Ο Μπόλτον είχε ήδη αντιμετωπίσει αιτήματα να παραιτηθεί αφού βρέθηκε πρόσφατα στα πρωτοσέλιδα του βρετανικού Τύπου για τη σχέση του με την Τζο Μάρνεϊ, για την οποία εγκατέλειψε τη σύζυγό του.

Ο Πολ Όκντεν, ο μη εκλεγμένος πρόεδρος του UKIP, αρμόδιος για την καλή οργανωτική πορεία του κόμματος, δήλωσε πως ο επικεφαλής του κόμματος έχει πλέον «δύσκολες αποφάσεις να πάρει». Διευκρίνισε στο BBC ότι το κορυφαίο όργανο του UKIP θα συνεδριάσει το ερχόμενο σαββατοκύριακο για να συζητήσει με τον Χένρι Μπόλτον για το μέλλον αυτού του τελευταίου.

Ο Όκντεν υπογράμμισε πως, ενόψει των σημαντικών διαπραγματεύσεων για το Brexit που πρόκειται να διεξαχθούν φέτος με τις Βρυξέλλες, το UKIP πρέπει να στηρίξει τον ηγέτη του «100%» και πως έγκειται στο κόμμα να αποφασίσει αν είναι «διατεθειμένο να προσφέρει αυτή τη στήριξη» στον Χένρι Μπόλτον.

«Πρέπει να φύγει, πρέπει να φύγει γρήγορα, πρέπει επίσης να φύγει όσο πιο διακριτικά γίνεται», δήλωσε από την πλευρά του ο ευρωβουλευτής του κόμματος Μπιλ Έθριτζ.


AΠΕ - ΜΠΕ 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης