Ο πρέσβης των ΗΠΑ στον Παναμά παραιτείται και δηλώνει ότι δεν μπορεί να υπηρετεί τον Τραμπ

Ο πρέσβης των ΗΠΑ στον Παναμά παραιτείται και δηλώνει ότι δεν μπορεί να υπηρετεί τον Τραμπ

Στην επιστολή του εξηγεί τους λόγους για τους οποίους πήρε τη συγκεκριμένη απόφαση

Ο πρέσβης των ΗΠΑ στον Παναμά παραιτείται και δηλώνει ότι δεν μπορεί να υπηρετεί τον Τραμπ
Την παραίτησή του υπέβαλε ο Αμερικανός πρέσβης στον Παναμά, Τζόν Φίλι. Στην επιστολή παραίτησης προς το Στέιτ Ντιπάρτμεντ αναφέρει ότι δεν νιώθει πλέον ότι μπορεί να υπηρετεί τον Ντόναλντ Τραμπ. 

Ο Φίλι είναι διπλωμάτης καριέρας και πρώην πιλότος στρατιωτικών ελικοπτέρων. «Όταν ξεκίνησα ως κατώτερος υπάλληλος των διπλωματικών υπηρεσιών, υπέγραψα όρκο να υπηρετώ πιστά τον πρόεδρο και τη διοίκησή του με έναν απολιτικό τρόπο, ακόμη κι όταν ίσως δεν συμφωνώ με ορισμένες πολιτικές», σημειώνει ο πρεσβευτής. 

Σε απόσπασμα της επιστολής που δημοσιεύει το Reuters, προσθέτει: «Οι εκπαιδευτές μου έκαναν ξεκάθαρο ότι εάν δεν μπορώ να το κάνω αυτό, θα ήμουν ειλικρινής εάν επέλεγα την παραίτηση. Αυτή η στιγμή ήρθε». 

Κλείσιμο
Εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών επιβεβαίωσε την παραίτηση, λέγοντας ότι η αποχώρησή του που έγινε για προσωπικούς λόγους θα γίνει στις 9 Μαρτίου. 

Πάντως, αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ υποστήριξε ότι η εξέλιξη δεν οφείλεται στις δηλώσεις Τραμπ για «χώρες απόπατους», με την οποία φέρεται ότι περιέγραψε την Αϊτή, καθώς και χώρες της Αφρικής. Αντίθετα, σημείωσε ότι είχε ενημερωθεί για την παραίτηση τουλάχιστον 24 ώρες νωρίτερα και απέδωσε την κίνηση σε «προσωπικούς λόγους». 

«Ο καθένας έχει μια γραμμή που δεν περνάει. Εάν ο πρέσβης θεωρεί ότι δεν μπορεί πλέον να υπηρετεί... τότε πήρε τη σωστή απόφαση για τον ίδιο και το σεβόμαστε», είπε. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης