Ο δήμαρχος του Λονδίνου απαντά στον Τραμπ για την ακύρωση του ταξιδιού: Πήρε το μήνυμα!

Ο δήμαρχος του Λονδίνου απαντά στον Τραμπ για την ακύρωση του ταξιδιού: Πήρε το μήνυμα!

Οι διαδηλώσεις των Λονδρέζων και όχι η δικαιολογία για την πρεσβεία είναι η αιτία που ακύρωσε το ταξίδι του, λέει

Ο δήμαρχος του Λονδίνου απαντά στον Τραμπ για την ακύρωση του ταξιδιού: Πήρε το μήνυμα!
«Πήρε το μήνυμα από τους Λονδρέζους», σχολίασε ο δήμαρχος του Λονδίνου Σαντίκ Καν την απόφαση του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να ακυρώσει το ταξίδι του στην βρετανική πρωτεύουσα. 

Ο Σαντίκ Καν αναφέρθηκε στις ογκώδεις διαδηλώσεις που προετοίμαζαν οι Άγγλοι κατά του Τραμπ, με αφορμή κυρίως την πολιτική που ακολουθεί στο μεταναστευτικό, αλλά και για το κλίμα. 

«Βρίσκουμε τις πολιτικές του και τις ενέργειές του εκ διαμέτρου αντίθετες με τις αξίες της πόλης μας», συμπλήρωσε ο Καν. 

«Ο λόγος που ακύρωσα το ταξίδι μου στο Λονδίνο είναι το ότι δεν είμαι και μεγάλος θαυμαστής της κίνησης της Διοίκησης Ομπάμα να πουλήσει την πιθανώς στην καλύτερη περιοχή και καλύτερη πρεσβεία στο Λονδίνο για "ψίχουλα", μόνο και μόνο για να χτίσει μια καινούρια σε άκυρη περιοχή για 1,2 δισ. δολάρια. Κακή συμφωνία. Σιγά μην πάω να κόψω κορδέλα - ΟΧΙ», ήταν το αναλυτικότατο tweet του προέδρου Τραμπ, αναφορικά με την δική του εξήγηση για την ακύρωση του ταξιδιού.

Κλείσιμο
Ωστόσο στον ιστότοπο της αμερικανικής πρεσβείας στο Λονδίνο αναφέρεται ότι η απόφαση για την αλλαγή του κτιρίου ελήφθη μήνες προτού αναλάβει την προεδρία ο Μπαράκ Ομπάμα τον Ιανουάριο του 2009. Τον Οκτώβριο του 2008 η αρμόδια υπηρεσία για την πρεσβεία και τα αμερικανικά προξενεία στη Βρετανία ανέφερε ότι η αλλαγή του κτιρίου πρέπει να γίνει για λόγους ασφαλείας.

«Κακή συμφωνία. Θέλανε να κόψω εγώ την κορδέλα- ΟΧΙ!», πρόσθεσε ο Τραμπ στην ανάρτησή του.

Λίγο νωρίτερα η βρετανική εφημερίδα The Daily Mail είχε αναφέρει ότι ο Τραμπ ακύρωσε την επίσκεψή του στη Βρετανία στη διάρκεια της οποίας επρόκειτο να εγκαινιάσει το νέο κτίριο της αμερικανικής πρεσβείας.

Το παλιό κτίριο της αμερικανικής πρεσβείας χρονολογούνταν από το 1960 και βρισκόταν στην πολυτελή περιοχή του Λονδίνου Γκρόσβενορ Σκουέρ, η οποία ήταν γνωστή ως «Μικρή Αμερική» στη διάρκεια του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου, όταν στην πλατεία αυτή βρίσκονταν το στρατιωτικό αρχηγείο του Αϊζενχάουερ.

Η νέα πρεσβεία των ΗΠΑ, ένα πραγματικό φρούριο που έχει χτιστεί τουλάχιστον 30 μέτρα μακριά από τα γύρω κτίρια, βρίσκεται στην Σάουθ Μπανκ, ενώ περιλαμβάνει και ένα κτίριο στο οποίο διαμένουν Αμερικανοί πεζοναύτες.

Η κατασκευή του συγκροτήματος αυτού, που κόστισε 1 δισεκατομμύριο δολάρια, χρηματοδοτήθηκε εξ ολοκλήρου από την πώληση άλλων ιδιοκτησιών των ΗΠΑ στο Λονδίνο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης