ΗΠΑ: Νέες κυρώσεις κατά του Ιράν προανήγγειλε ο Μνούτσιν

ΗΠΑ: Νέες κυρώσεις κατά του Ιράν προανήγγειλε ο Μνούτσιν

«Συνεχίζουμε να τις εξετάζουμε. Τις έχουμε παρουσιάσει και πιστεύω ότι μπορείτε να περιμένετε ότι θα υπάρξουν επιπλέον κυρώσεις», δήλωσε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών

ΗΠΑ: Νέες κυρώσεις κατά του Ιράν προανήγγειλε ο Μνούτσιν
Ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν δήλωσε σήμερα ότι αναμένει ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ να επιβάλει νέες κυρώσεις εις βάρος του Ιράν, λίγες ώρες πριν τη λήξη της προθεσμίας για την απόφαση του προέδρου των ΗΠΑ εάν θα συνεχίσει να εφαρμόζει την άρση των κυρώσεων των ΗΠΑ σε βάρος της Ισλαμικής Δημοκρατίας, την οποία προέβλεπε η συμφωνία του 2015 για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης.

«Αναμένω την επιβολή νέων κυρώσεων εις βάρος του Ιράν», τόνισε στους δημοσιογράφους ο Μνούτσιν. «Συνεχίζουμε να τις εξετάζουμε. Τις έχουμε παρουσιάσει και πιστεύω ότι μπορείτε να περιμένετε ότι θα υπάρξουν επιπλέον κυρώσεις», συμπλήρωσε.

Ο Στιβ Γκόλντσταϊν, εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, ανέφερε σήμερα ότι η απόφαση θα ανακοινωθεί αργά το βράδυ της Πέμπτης (τοπική ώρα) ή την Παρασκευή.

Κλείσιμο
Την Τετάρτη ένας Αμερικανός αξιωματούχος δήλωσε ότι αν ο Τραμπ άρει τις κυρώσεις της συμφωνίας του 2015, η αμερικανική κυβέρνηση θα επιβάλει νέα, στοχευμένα τιμωρητικά μέτρα ενάντια σε ιρανικές επιχειρήσεις και πρόσωπα.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης