Ελβετία: Χιλιάδες ακτιβιστές ετοιμάζουν διαδήλωση ενάντια του Τραμπ στο Νταβός

Ελβετία: Χιλιάδες ακτιβιστές ετοιμάζουν διαδήλωση ενάντια του Τραμπ στο Νταβός

Ύστερα από την ανακοίνωση του Λευκού Οίκου ότι ο Αμερικανός πρόεδρος θα παραστεί στο Νταβός, Ελβετοί ακτιβιστές έχουν ξεκινήσει εκστρατεία κατά του Τραμπ συγκεντρώνοντας στο Διαδίκτυο υπογραφές προκειμένου να μην δώσει το παρών στις εργασίες του Φόρουμ

Ελβετία: Χιλιάδες ακτιβιστές ετοιμάζουν διαδήλωση ενάντια του Τραμπ στο Νταβός
Ο Τραμπ τρώει «πόρτα» στο Νταβός από Ελβετούς ακτιβιστές. Ο πρώτος Αμερικανός πρόεδρος που αναμένεται να παραστεί στις εργασίες του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ τα τελευταία 18 χρόνια δεν είναι ευπρόσδεκτος στην Ελβετία από χιλιάδες πολίτες. 
 
Ύστερα από την ανακοίνωση του Λευκού Οίκου ότι ο Αμερικανός πρόεδρος θα παραστεί στο Νταβός, Ελβετοί ακτιβιστές έχουν ξεκινήσει εκστρατεία κατά του Τραμπ συγκεντρώνοντας στο Διαδίκτυο υπογραφές προκειμένου να μην δώσει το παρών στις εργασίες του Φόρουμ. Η οργάνωση «Campax» σκοπεύει να διοργανώσει μια διαδήλωση στα περίχωρα του αεροδρομίου της Ζυρίχης κατά την άφιξη του Ντόναλντ Τραμπ. Η ημερομηνία άφιξης του Τραμπ δεν έχει ανακοινωθεί προς το παρόν.

«Τραμπ, δεν είστε ευπρόσδεκτος,μείνετε μακριά από το Νταβός!»,είναι η φράση που ανέβηκε στον ιστότοπο «campax.org» και είχε ήδη συγκεντρώσει πάνω από τρεις χιλιάδες υπογραφές. Ο πρόεδρος της οργάνωσης Αντρέας Φράιμουλερ ευελπιστεί ότι ο αριθμός θα φθάσει τις 10 χιλιάδες ή ακόμη και τις 30 χιλιάδες. 

Κλείσιμο
«Εάν είστε αντιρατσιστές ή αντισεξιστές, δεν θα συμπαθείτε τον Τραμπ», πρόσθεσε ο ίδιος. 
 
Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ προβλέπεται να επισκεφθεί το Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός, που θα διεξαχθεί από τις 23 έως τις 26 στην Ελβετία. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο τελευταίος Αμερικανός πρόεδρος που είχε επισκεφθεί το Νταβός ήταν ο Δημοκρατικός Μπιλ Κλίντον το 2000.

Από τις Βρυξέλλες, όπου παρέμεινε για λίγες ημέρες, ο Αμερικανός υφυπουργός Οικονομικών υπεύθυνος για τις διεθνείς σχέσεις, Ντέιβιντ Μαλπάς δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο πως αναμένει ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ «θα μιλήσει στο Νταβός με σθένος υπέρ των Αμερικανών εργαζομένων και θα εξηγήσει πώς η προεδρία του θα χαρακτηριστεί από την προτεραιότητα που θα δώσει στα αμερικανικά συμφέροντα».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης