Ιράν: Πάνω από 3.700 συλλήψεις κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων

Ιράν: Πάνω από 3.700 συλλήψεις κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων

Σχεδόν 450 συλλήψεις δίνουν οι ιρανικές αρχές, για τουλάχιστον 1.000 κάνουν λόγο οι αμερικανικές υπηρεσίες

Ιράν: Πάνω από 3.700 συλλήψεις κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων

Περισσότεροι από 3.700 διαδηλωτές οδηγήθηκαν στα κρατητήρια κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων εναντίον της κυβέρνησης Ροχανί στο Ιράν, σύμφωνα με καταγγελία του βουλευτή της αντιπολίτευσης Μαχμούντ Σαντεγκί.

Ο αριθμός είναι πολύ μεγαλύτερος από εκείνον που δίνει επισήμως το ιρανικό κράτος, το οποίο κάνει λόγο για 450 συλλήψεις, ενώ οι αμερικανικές υπηρεσίες, που παρακολουθούν από κοντά και με μεγάλο ενδιαφέρον τις εξελίξεις στην Τεχεράνη και σε άλλες μεγάλες πόλεις της αραβικής χώρας, κάνουν λόγο για τουλάχιστον 1.000 συλλήψεις.

Κλείσιμο

Ο Μαχμούντ Σαντεγκί επικαλείται δικαστικές πηγές, αναφέροντας την ιδιότητά του ως δικηγόρος. Ανάμεσα στους συλληφθέντες, όπως δήλωσε, βρίσκονται και αρκετές δεκάδες φοιτητών, οι οποίοι συμμετείχαν σε διαδηλώσεις διαμαρτυρίας για την κατάσταση στα πανεπιστήμια και στην Παιδεία γενικότερα.

Ο Ιρανός βουλευτής εκτίμησε ότι η μεγάλη διαφορά στα νούμερα των συλληφθέντων ενδεχομένως να οφείλεται στο γεγονός ότι τόσο στην Τεχεράνη, όσο και σε άλλες πόλεις που υπήρξαν κινητοποιήσεις, δρούσαν διάφορες υπηρεσίες ασφαλείας, με αποτέλεσμα να προκληθεί χάος σε ότι αφορά τις καταγραφές.

Η κατάσταση στο Ιράν, πάντως, έχει διχάσει το δυτικό κόσμο, καθώς η προσπάθεια των ΗΠΑ να περάσουν ως διεθνή απειλή τις αντιδράσεις της ιρανικής κυβέρνησης, μέσω ψηφίσματος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ απέτυχε, προκαλώντας τις αντιδράσεις των υπολοίπων μελών.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης