Ανθρωπιστική αποστολή του ΟΗΕ στη Συρία

Ανθρωπιστική αποστολή του ΟΗΕ στη Συρία

Η πιο πρόσφατη επίσκεψη κορυφαίου στελέχους του ΟΗΕ αρμόδιου για τις ανθρωπιστικές υποθέσεις είχε γίνει τον Δεκέμβριο του 2015

Ανθρωπιστική αποστολή του ΟΗΕ στη Συρία
Ο αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών αρμόδιος για τις ανθρωπιστικές υποθέσεις και τον συντονισμό των επιχειρήσεων αρωγής ξεκινά μια επίσκεψη στη Συρία από σήμερα Τρίτη και για τρεις ημέρες, ιδίως για να συζητήσει πώς μπορεί να βελτιωθεί η πρόσβαση και η παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας σε περιοχές που πλήττονται από τη σύρραξη, γνωστοποίησε ο ΟΗΕ τη Δευτέρα.

Ο Μαρκ Λόουκοκ θα κάνει συναντήσεις στη Δαμασκό κατά το μεγαλύτερο μέρος της επίσκεψής του, ενώ προγραμματίζει να επισκεφθεί τη Χομς στην πρώτη του επίσκεψη στη Συρία αφότου του ανατέθηκαν αυτά τα καθήκοντα, διευκρίνισε ο Οργανισμός.

Η πιο πρόσφατη επίσκεψη κορυφαίου στελέχους του ΟΗΕ αρμόδιου για τις ανθρωπιστικές υποθέσεις είχε γίνει τον Δεκέμβριο του 2015.

Κλείσιμο
«Στη Δαμασκό, ο κ. Λόουκοκ αναμένεται να συναντηθεί με κυβερνητικούς αξιωματούχους, στελέχη ανθρωπιστικών οργανώσεων και εταίρους τους, καθώς και με άλλους παράγοντες-κλειδιά», ανέφερε ο Οργανισμός σε μια ανακοίνωσή του.

Ενώ «στη Χομς, θα συναντηθεί με ανθρώπους που υπέφεραν (...) από τις συνέπειες της κρίσης και έχουν ανάγκη βοήθεια που σώζει ανθρώπινες ζωές», κατά την ίδια ανακοίνωση.

Υπηρεσίες των ΗΕ άρχισαν τη Δευτέρα για πρώτη φορά έπειτα από έξι μήνες να διανέμουν βοήθεια σε περίπου 60.000 σύρους πρόσφυγες που έχουν αποκλειστεί σε μια περιοχή στα τριεθνή σύνορα Συρίας-Ιορδανίας-Ιράκ, ανέφεραν οργανώσεις αρωγής και ιορδανοί κυβερνητικοί αξιωματούχοι.

Η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου είχε εκφράσει στα τέλη της περασμένης χρονιάς την ελπίδα ότι θα μπορέσει να ξαναρχίσει τις διακομιδές σοβαρά άρρωστων ανθρώπων από την Ανατολική Γούτα, μια περιοχή όπου πάνω από 300.000 άμαχοι ζουν υπό πολιορκία.

Ένα συριακό «συνέδριο εθνικού διαλόγου» αναμένεται να διεξαχθεί στο ρωσικό θέρετρο Σότσι εντός του μήνα. Για τον ειδικό απεσταλμένο του ΟΗΕ για τη Συρία, τον Στάφαν ντε Μιστούρα, αυτή η συνάντηση θα κριθεί από το κατά πόσον θα υποστηρίξει τη διαδικασία της Γενεύης για να τερματιστεί ο πόλεμος στη Συρία, ο οποίος μαίνεται επί σχεδόν επτά χρόνια.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης