PROTOTHEMA

Κόσμος

Για τρίτη φορά τα τελευταία 37 χρόνια

Ο καιρός τρελάθηκε: Έριξε χιόνι μέχρι και στη... Σαχάρα!

Δείτε εντυπωσιακές φωτογραφίες από την πόλη Αίν Σέφρα, την πόλη που χαρακτηρίζεται ως «η πύλη της ερήμου»

Ούτε η Σαχάρα δεν γλίτωσε από τον... τρελό καιρό σε διάφορες περιοχές του κόσμου.


Συγκεκριμένα την Κυριακή έπεσε 40 εκατοστά χιόνια στην πόλη Αίν Σέφρα στην Αλγερία που ανήκει στην περιοχή της μεγάλης ερήμου.

Οι εικόνες είναι εντυπωσιακές καθώς χιόνι κάλυψε τα καφέ «βουνά» της άμμου στην έρημο.Αυτή είναι η τρίτη φορά τα τελευταία 37 χρόνια που η συγκεκριμένη πόλη γίνεται άσπρη από το χιόνι.

Η πόλη Αίν Σέφρα είναι γνωστή ως «η είσοδος στην έρημο» και είχε δει ξανά χιόνι λίγο πριν τα Χριστούγεννα του 2016 ενώ τότε είχαν δημιουργηθεί σοβαρά προβλήματα στην κίνηση ανθρώπων και οχημάτων λόγω της ολισθηρότητας των δρόμων.

Η πρώτη φορά που είχε πέσει χιόνι στην περιοχή ήταν το 1979 μόνο που τότε η χιονόπτωση είχε διαρκέσει μισή ώρα.Δείτε βίντεο: Ο καιρός τρελάθηκε: έριξε χιόνι και στη ΣαχάραΣυμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι!
Ακολουθήστε μας στα

max payne 09/01/201822:01

Γεωμηχανική ρίχνει χιόνι εκεί που θες

Απάντηση
Το εστρωσε σε Φλοριδα και Σαχαρα09/01/201821:50

Παγωσε ολη η Β. αμερικη αλλα οι κοτσιδακηδες των ΜΚΟ μιλανε ακομη για υπερθερμανση. Ζει πολυς κοσμος παρασιτικα απο τη κοινωνια μετα τελη ΑΠΕ στο λογαριασμο ΔΕΗ και τις χορηγιες σε ΜΚΟ και καθηγηταδες πανεπιστημιων. Αντι να μιλαμε για Φαινομενο του Ψυγειου, ασχολουμαστε με τρολ του Σορος.

Απάντηση
elias09/01/201818:57

Είναι το παραμύθι της υπερθέρμανσης βλέπετε που πιστεύουν οι απανταχού ελαφρόμυαλοι του πλανήτη..............( είναι οι ίδιοι που χάψανε το παραμυθάκι με τους δίδυμους πύργους ).

Απάντηση
George09/01/201819:24

Πες μας ποιος ωφελείται από αυτό το παραμύθι και ποιος βλάπτεται. Και πώς.

Απάντηση
George09/01/201822:02

Κι ο καπνιστής πληρώνει φόρο στα τσιγάρα του. Όποιος δεν καπνίζει δεν πληρώνει. Αν δεν ρυπαίνεις δεν πληρώνεις πράσινο φόρο λοιπόν. Και ο πράσινος φόρος είναι μικρότερος από τον "μαύρο φόρο". Λέγοντας "μαύρο φόρο" εννοώ αυτόν που προκύπτει από το κόστος συγκράτησης των ρύπων που είναι τεράστιο. Βλέπε Αγγλία και εργοστάσια που λειτουργούν με άνθρακα τα οποία θα υποχρεωθούν να δεσμεύουν τους ρύπους τους, εκτοξεύοντας την τιμή της παραγόμενης ενέργειας. Στον καπιταλισμό όλα τα κόστη υπολογίζονται στην τιμή του προϊόντος, συμπεριλαμβανομένου και του κόστους των επιπτώσεων. Και σωστά κάνουν. Λάθος ήταν όταν δεν το έκαναν γιατί έτσι επιδοτούσαν έμμεσα τις ρυπογόνες πηγές αντλώντας χρήματα από φόρους και από το σύστημα υγείας που επιβαρυνόταν. Χρήματα που πληρώνονταν από όλους ακόμη κι αν δεν χρησιμοποιούσαν ηλεκτρική ενέργεια, δεν είχαν αυτοκίνητο και γενικώς δεν άφηναν περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Χωρίς αυτή την επιδότηση θα αναγκαστούν πλέον να κλείσουν. Γιατί νομίζεις ξεφορτώνεται τα λιγνιτικά η ΔΕΗ? Και χωρίς την ακριβή αντιρρυπαντική τεχνολογία, πάλι σύμφοροι είναι οι λιγνίτες για πολλούς λόγους. Όσοι πάρουν τα εργοστάσια θα τα γυρίσουν σε φυσικό αέριο που θα είναι το μόνο ορυκτό καύσιμο για τα επόμενα χρόνια μέχρι σταδιακά να εξαφανιστεί κι αυτό. Το 2050 δεν θα χρησιμοποιούνται πουθενά ορυκτά καύσιμα. Ούτε καν για κατασκευή πλαστικών. Μόνο κάποια λίγα συνθετικά τα οποία θα έχουν μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα θα υπάρχουν.

Απάντηση
George09/01/201817:57

Δείτε αυτό "2017 was second hottest year on record, after sizzling 2016". Το προηγούμενο δεύτερο πιο "καυτό" έτος ήταν το 2015. Και τα 16 από τα 17 πιο "καυτά" έτη βρίσκονται στον αιώνα που διανύουμε. Τώρα, αν ο κάθε ψεκασμένος συνωμοσιολόγος ανοίγει το κλιματιστικό του και λέει "ποια υπερθέρμανση", αυτό είναι άλλου παππά ευαγγέλιο.

Απάντηση

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

2500  χαρακτήρες απομένουν

* Υποχρεωτικά πεδία