Χιονιάς στο... Μαρόκο: Τσουχτερό κρύο, χαλάζι και αποκλεισμένοι δρόμοι

Χιονιάς στο... Μαρόκο: Τσουχτερό κρύο, χαλάζι και αποκλεισμένοι δρόμοι

Η κυκλοφορία διακόπηκε σε πολλούς δρόμους εξαιτίας των χιονοπτώσεων - Ασυνήθιστα χαμηλές θερμοκρασίες - Χάλάζι στο Ραμπάτ

Χιονιάς στο... Μαρόκο: Τσουχτερό κρύο, χαλάζι και αποκλεισμένοι δρόμοι
Αντιμέτωπο με ασυνήθιστες για την εποχή χαμηλές θερμοκρασίες, αλλά και ισχυρές χιονοπτώσεις στα ορεινά της χώρας, βρίσκεται εδώ και λίγες ημέρες το Μαρόκο.

«Σε γενικές γραμμές, οι θερμοκρασίες κυμαίνονται κάτω από τα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα. Ισχυρές χιονοπτώσεις έπληξαν την οροσειρά του Άτλαντα, από υψόμετρο 900 μέτρων, με τον υδράργυρο να καταγράφει πτώση αγγίζοντας έως και τους -5 βαθμούς Κελσίου» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο υπεύθυνος της μετεωρολογικής υπηρεσίας της χώρας.

Στο εσωτερικό της χώρας το τσουχτερό κρύο κάνει περισσότερο αισθητή την παρουσία του από την Παρασκευή.

Κλείσιμο
Η κυκλοφορία διακόπηκε σε πολλούς δρόμους εξαιτίας των χιονοπτώσεων, σύμφωνα με το υπουργείο Μεταφορών, με αποτέλεσμα χωριά, που βρίσκονται σε μεγαλύτερο υψόμετρο, να αποκλειστούν.

«Κάτοικοι παγιδεύτηκαν, δρόμοι κόπηκαν στα δύο, οι κτηνοτρόφοι δεν μπορούν να ταΐσουν τα ζώα τους» δήλωσε ένας κάτοικος του Μπεν Σμιμ στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Το υπουργείο Εσωτερικών έδωσε εντολή να «κινητοποιηθεί το σύνολο των κυβερνητικών φορέων», επιβεβαιώνοντας ότι περισσότεροι από 500.000 άνθρωποι θα ενταχθούν στο σχέδιο για την αντιμετώπιση των ακραίων καιρικών φαινομένων (που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων διανομή κουβερτών και τροφίμων…).

Κρύο επικρατεί και στις ακτές του Ατλαντικού. Σήμερα το Ραμπάτ επλήγη από χαλάζι, ενώ χθες Κυριακή ένας θαλάσσιος σίφωνας καταγράφηκε στα ανοικτά της διοικητικής πρωτεύουσας της χώρας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης