Ζευγάρι σταματάει τα παιδιά του από το σχολείο και πουλάει τα πάντα για να... ταξιδεύει

Ζευγάρι σταματάει τα παιδιά του από το σχολείο και πουλάει τα πάντα για να... ταξιδεύει

Οι ίδιοι υποστηρίζουν ότι το σημερινό σύστημα δεν τους καλύπτει, καθώς ο σημερινός κόσμος στηρίζεται στην ευτυχία μέσα από τα υλικά αγαθά

Ζευγάρι σταματάει τα παιδιά του από το σχολείο και πουλάει τα πάντα για να... ταξιδεύει
Τι θα λέγατε αν ήσασταν 8 χρονών και οι γονείς σας αποφάσιζαν να σας σταματήσουν από το σχολείο και αντ' αυτού να σας πηγαίνουν ταξίδια σ' όλο τον κόσμο;

Μαγικό, ε;

Φυσικά οι πιθανότητες να συμβεί κάτι τέτοιο είναι μία στο εκατομμύριο, καθώς οι περισσότεροι γονείς επιλέγουν για τα παιδιά τους μία παραδοσιακή εκπαίδευση και το πρόγραμμα σπουδών της χώρας όπου ζουν.

Κλείσιμο


Ωστόσο, μια οικογένεια από το Hertfordshire του Ηνωμένου Βασιλείου, υποστηρίζει ότι το σημερινό σύστημα όχι μόνο δεν τους καλύπτει αλλά αντίθετα τους κάνει να αισθάνονται ιδιαίτερα δυσαρεστημένοι, καθώς τους εμποδίζει να ακολουθήσουν τα όνειρά τους.

Γι' αυτό το λόγο, οι γονείς αποφάσισαν να σταματήσουν τις δύο κόρες τους από το σχολείο, να πουλήσουν όλα τα υπάρχοντά τους και την περιουσία τους και να ξεκινήσουν ένα ταξίδι ζωής σ' ολόκληρο τον κόσμο.


Ο 35χρονος Chris Jackson, που εργαζόταν σε ασθενοφόρο στο Λονδίνο και η σύζυγός του, Donna, ξεκίνησαν το ταξίδι τους με την οκτάχρονη Ellie και την εξάχρονη Miley πέρυσι, κάτι για το οποίο δεν μετανιώνουν στιγμή.

Σε συνέντευξή του στη  Mirror, ο Chris εξήγησε γιατί αποφάσισαν να κάνουν αυτή τη δραματική αλλαγή στη ζωή τους.

«Είναι εμπειρία μιας ζωής», εξήγησε και πρόσθεσε: «Η σύζυγός μου σπούδαζε νοσηλευτική για παιδιά και εγώ δούλευα, οπότε ποτέ δεν είχαμε χρόνο για να δούμε ο ένας τον άλλον και ποτέ δεν ξοδεύαμε χρόνο με τα παιδιά, γι 'αυτό σκεφτήκαμε "ας συνεχίσουμε σ' άλλο δρόμο"».

Από την πλευρά της η Donna υποστήριξε: «Οι άνθρωποι τείνουν να παίρνουν τα πράγματα ως δεδομένα και γερνάνε μιλώντας για τα πράγματα που έπρεπε να κάνουν, αντί για τα πράγματα που έχουν ήδη κάνει», συμπληρώνοντας: «Ζούμε σ' έναν υλικό κόσμο, οι άνθρωποι δίνουν στα παιδιά τους iPad και αυτά ξοδεύουν πολλές ώρες σ' αυτά».

Από τότε που η οικογένεια πήρε αυτή τη μεγάλη απόφαση, έχει γίνει πολύ δραστήρια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δημοσιεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα τις περιπέτειες τους και τις εμπειρίες τους στο YouTube και το Instagram.

Μέχρι στιγμής, η οικογένεια έχει ταξιδέψει στις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Καναδά, τις Μπαχάμες, την Αρούμπα και την Κόστα Ρίκα, όπου τα παιδιά είδαν από κοντά, ενεργά ηφαίστεια, κάτι που όπως υποστηρίζουν οι γονείς δε θα μπορούσαν με τίποτα να το ζήσουν  μέσα από μία σχολική τάξη.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης