ΗΠΑ στον ΟΗΕ για Ιράν: Το ιρανικό καθεστώς περιφρονεί τα δικαιώματα του λαού του

ΗΠΑ στον ΟΗΕ για Ιράν: Το ιρανικό καθεστώς περιφρονεί τα δικαιώματα του λαού του

«Το μήνυμα αυτού του λαού, είναι σταματήστε να υποστηρίζετε την τρομοκρατία» τόνισε η εκπρόσωπος της Ουάσινγκτον στο Συμβούλιο Ασφαλείας - Γαλλία: Οι διαδηλώσεις δεν συνιστούν απειλή για τη διεθνή ειρήνη

ΗΠΑ στον ΟΗΕ για Ιράν: Το ιρανικό καθεστώς περιφρονεί τα δικαιώματα του λαού του
Η πρέσβειρα των ΗΠΑ στον ΟΗΕ Νίκι Χέιλι διαβεβαίωσε σήμερα ότι «η υφήλιος παρακολουθεί» όσα κάνουν οι αρχές στο Ιράν, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ που είναι αφιερωμένη στην κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο Ιράν.

«Το ιρανικό καθεστώς περιφρονεί τα δικαιώματα του λαού του» σημείωσε η Χέιλι καταγγέλλοντας τις εξοπλιστικές δαπάνες της ιρανικής κυβέρνησης σε βάρος, όπως η ίδια εκτιμά, της ευημερίας των πολιτών.

«Το μήνυμα αυτού του λαού, είναι σταματήστε να υποστηρίζετε την τρομοκρατία» τόνισε η Αμερικανίδα αξιωματούχος ζητώντας παράλληλα την αποκατάσταση του δικτύου ίντερνετ στο Ιράν.

Κλείσιμο


Γαλλία: Οι διαδηλώσεις δεν συνιστούν απειλή για τη διεθνή ειρήνη

Ο πρεσβευτής της Γαλλίας στον ΟΗΕ δήλωσε ενώπιον του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, που συνεδριάζει απόψε για το θέμα του Ιράν, ότι οι πρόσφατες διαδηλώσεις σε αυτήν τη χώρα δεν συνιστούν απειλή για τη διεθνή ειρήνη και ασφάλεια, επικρίνοντας εμμέσως τις ΗΠΑ που ζήτησαν τη διεξαγωγή της συνεδρίασης.

«Αν και προκαλούν ανησυχία, τα γεγονότα των τελευταίων ημερών στο Ιράν ενδεχομένως δεν συνιστούν καθαυτού απειλή για τη διεθνή ειρήνη και ασφάλεια» επισήμανε ο Φρανσουά Ντελάτρ.

«Πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί για οποιαδήποτε απόπειρα εκμετάλλευσης αυτής της κρίσης για προσωπικούς σκοπούς, κάτι που θα είχε διαμετρικά αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που είναι επιθυμητό» τόνισε ο ίδιος.

Ρωσία: Εσωτερικό θέμα του Ιράν οι διαδηλώσεις - Οι ΗΠΑ έβλαψαν το Συμβούλιο

Η Ρωσία από την πλευρά της επέκρινε με έντονο τρόπο τις ΗΠΑ για τη σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας, χαρακτηρίζοντας, μέσω του εκπροσώπου της, «εσωτερικό θέμα του Ιράν» τις διαδηλώσεις.

Ο Βασίλι Νεμπένζια ζήτησε από τα υπόλοιπα μέλη του Συμβουλίου να επιτρέψουν στην Τεχεράνη να λύσει μόνη τα προβλήματά της και χαρακτήρισε «βλαπτική» για το Συμβούλιο τη συζήτηση που διεξάγεται, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ισοδυναμεί με παρέμβαση στα εσωτερικά του ιρανικού κράτους, ενώ δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «οι ΗΠΑ έβλαψαν το σώμα».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης