Αυστρία: Πρόσφυγες σε στρατώνες και με απαγόρευση βραδινής κυκλοφορίας

Αυστρία: Πρόσφυγες σε στρατώνες και με απαγόρευση βραδινής κυκλοφορίας

Ο νέος αντικαγκελάριος και επικεφαλής του ακροδεξιού εθνικιστικού Κόμματος των Ελευθέρων παρουσίασε το μοντέλο που θέλει να εφαρμόσει στο μεταναστευτικό

Αυστρία: Πρόσφυγες σε στρατώνες και με απαγόρευση βραδινής κυκλοφορίας
Να γίνει εγκατάσταση προσφύγων σε στρατώνες που δεν χρησιμοποιούνται και να απαγορευτεί η βραδινή έξοδος στους αιτούντες άσυλο, πρότεινε σε αποψινή συνέντευξή του στη δημόσια αυστριακή τηλεόραση, ο Χάιντς-Κρίστιαν Στράχε, ο νέος αντικαγκελάριος της Αυστρίας και αρχηγός του ακροδεξιού εθνικιστικού Κόμματος των Ελευθέρων, το οποίο βρίσκεται, από τις 18 Δεκεμβρίου 2017, στη νέα αυστριακή κυβέρνηση συνασπισμού μαζί με το συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα του καγκελάριου Σεμπάστιαν Κουρτς.

Στη συνέντευξή του εφ΄όλης της ύλης στην εκπομπή "Σήμερα", με την ευκαιρία της νέας χρονιάς, ο Στράχε τόνισε πως «το δικό μου μοντέλο είναι να περάσουμε από τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις σε μία κρατική μέριμνα, όπου θα ήταν επίσης σκόπιμο να χρησιμοποιηθούν κάποιοι άδειοι στρατώνες για την εγκατάσταση προσφύγων».

Ταυτόχρονα πρότεινε να επιβληθεί ένα είδος απαγόρευσης βραδινής εξόδου στους αιτούντες άσυλο, σημειώνοντας πως έχει συζητηθεί ήδη στο παρελθόν, να υποχρεούνται οι αιτούντες άσυλο να επιστρέφουν το βράδυ στους στρατώνες μετά από μία συγκεκριμένη ώρα, καθώς, κατά την άποψή του, "χρειάζεται να υπάρχει τάξη, ενόσω είναι ανοικτή η διαδικασία για τη χορήγηση ασύλου".

Κλείσιμο
Όπως ανέφερε ο ίδιος, δεν συμμερίζεται την πρόταση του ανωτέρου στελέχους του κόμματος του και αντιδημάρχου στη Βιέννη Γιόχαν Γκουντένους, για τη δημιουργία καταυλισμών για αιτούντες άσυλο εκτός των ορίων της πόλης, σημειώνοντας πως πιστεύει ότι ο Γκουντένους χρησιμοποίησε λάθος έκφραση.

Σημειώνεται, πως στο πρόγραμμα της κυβέρνησης συνασπισμού Λαϊκού Κόμματος και Κόμματος των Ελευθέρων προβλέπεται ότι πρόσφυγες δεν θα επιτρέπεται πλέον να ζουν σε ιδιωτικά καταλύματα αλλά σε καταυλισμούς.

Στην αποψινή συνέντευξή του για τη νέα χρονιά, ο αρχηγός των Ελευθέρων έδειξε ενδιαφέρον για μία ενδεχόμενη υποψηφιότητά του ως επικεφαλής των υποψηφίων της οργάνωσης του κόμματός του στην αυστριακή πρωτεύουσα, στις επόμενες περιφερειακές και δημοτικές εκλογές στην πόλη και στο ομόσπονδο κρατίδιο της Βιέννης, που προγραμματίζονται για το φθινόπωρο του 2020.

Ο ίδιος θα φανταζόταν μία τέτοια υποψηφιότητά του (σ.σ. για το αξίωμα του δημάρχου και τοπικού κυβερνήτη, το οποίο διεκδικεί ανεπιτυχώς εδώ και πάνω από δώδεκα χρόνια), στη περίπτωση που προκύψει πιθανότητα αλλαγής του συσχετισμού των δυνάμεων και της πλειοψηφίας, αλλά, όπως είπε, η σχετική απόφαση θα ληφθεί από το κόμμα του.

Στη Βιέννη – με εξαίρεση τη γερμανοναζιστική κατοχή μεταξύ 1938 και 1945 – κυβερνούν αδιάλειπτα από το 1918 μέχρι σήμερα οι Σοσιαλδημοκράτες, με αυτοδυναμία ή για μία πενταετία την δεκαετία του 1990 ως επικεφαλής ενός συνασπισμού με το Λαϊκό Κόμμα, και από το 2010 έως τώρα σε συνεργασία με τους Πράσινους της ελληνικής καταγωγής πρώτης αντιδημάρχου Μαρίας Βασιλάκου.

Στη νέα αυστριακή ομοσπονδιακή κυβέρνηση συνασπισμού, η οποία, μετά τις πρόωρες βουλευτικές εκλογές της 15 ης Οκτωβρίου, είχε ορκιστεί στις 18 Δεκεμβρίου, από τα δεκαέξι μέλη της, εννέα (ο καγκελάριος Κουρτς, επτά υπουργοί και μία υφυπουργός) προέρχονται από το Λαϊκό Κόμμα, και επτά (ο αντικαγκελάριος Χάιντς-Κρίστιαν Στράχε, πέντε υπουργοί και ένας υφυπουργός) από το Κόμμα των Ελευθέρων, το οποίο μάλιστα ηγείται των νευραλγικών υπουργείων Εσωτερικών, εξωτερικών και 'Άμυνας.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης