Ο άγνωστος Τραμπ: Κλειδώνεται, φοβάται μην τον δηλητηριάσουν, κοιμάται χωριστά με τη Μελάνια

Ο άγνωστος Τραμπ: Κλειδώνεται, φοβάται μην τον δηλητηριάσουν, κοιμάται χωριστά με τη Μελάνια

Δεν περίμενε και δεν ήθελε να κερδίσει - Πώς η Ιβάνκα προετοιμάζεται να γίνει η πρώτη γυναίκα πρόεδρος

Ο άγνωστος Τραμπ: Κλειδώνεται, φοβάται μην τον δηλητηριάσουν, κοιμάται χωριστά με τη Μελάνια
Έχει όντως ανάψει «φωτιές» και έχει προκαλέσει πολύ «θυμό» το νέο βιβλίο για τον αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ και την ζωή στο Λευκό Οίκο υπό την προεδρία του. Το «Φωτιά και Θυμός: Μέσα στο Λευκό Οίκο του Τραμπ
» είναι γραμμένο από τον πρώην αρθρογράφο του Guardian και βιογράφο του Ρούπερτ Μέρντοχ, Μάικλ Γουλφ και αποσπάσματά του δημοσιοποίησε η βρετανική εφημερίδα και το αμερικανικό New York Magazine την Τετάρτη, προκαλώντας σειρά αντιδράσεων τόσο από την οικογένεια Τραμπ όσο και από συνεργάτες του προέδρου, με κορυφαία την σύγκρουση που προέκυψε με τον πρόσφατα αποπεμφθέντα από την θέση του συμβούλου στρατηγικής Στίβεν Μπάνον.

Το βιβλίο περιέχει πιπεράτες λεπτομέρειες από την προσωπική ζωή του Τραμπ, ενώ ξεκινά από την προεκλογική περίοδο, επισημαίνοντας πως στο επιτελείο του, όχι μόνο δεν περίμενε κανείς την νίκη, αλλά δεν την ήθελε και κανείς: «
Δεν σκέφτομαι την ήττα, γιατί δεν πρόκειται για ήττα, έχουμε σίγουρα κερδίσει
Κλείσιμο
», έλεγε ο Τραμπ σε συνεργάτες του, σύμφωνα με το βιβλίο, βέβαιος πως δεν υπήρχε περίπτωση να κερδίσει την προεδρία. «Από την στιγμή που θα έχανε, ο Τραμπ θα ήταν και απίστευτα διάσημος, αλλά και ένας μάρτυρας της διεφθαρμένης Χίλαρι. Η κόρη του Ιβάνκα και ο γαμπρός του Τζάρνετ θα ήταν διεθνείς σελέμπριτις. Ο Στιβ Μπάνον θα είναι ο ντε φάκτο ηγέτης του tea-party. Η Κέλιαν Κονγουέι θα ήταν σταρ της καλωδιακής. Η Μελάνια, που είχε πάρει από όλους διαβεβαιώσεις πως ο άντρας της δεν θα γινόταν πρόεδρος, θα μπορούσε να επιστρέψει στη ζωή της. Η ήττα θα λειτουργούσε τέλεια για όλους. Η ήττα ήταν νίκη
», αναφέρει το βιβλίο. 

«Λίγο αφότου το βράδυ των εκλογών διαφάνηκε η ισχυρή πιθανότητα νίκης, ο γιος του Τραμπ, Ντόναλντ Τζούνιορ είπε σε φίλους του ότι ο πατέρας του έμοιαζε σαν να είχε δει φάντασμα. Η Μελάνια έκλαιγε και όχι από χαρά
», γράφει ο συγγραφέας, με την ίδια την Μελάνια Τραμπ πάντως να σπεύδει να διαψεύσει το συγκεκριμένο απόσπασμα, αλλά και ό,τι περιέχει το βιβλίο, χαρακτηρίζοντάς το κατηγορίας «επιστημονικής φαντασίας».


Ιβάνκα, η πρώτη γυναίκα πρόεδρος των ΗΠΑ
Το βιβλίο ασχολείται διεξοδικά και με την «Πρώτη Κόρη» του προέδρου, την Ιβάνκα Τραμπ. Επισημαίνει πως τόσο αυτή όσο και ο σύζυγός της Τζάρεντ αποφάσισαν από κοινού να δεχτούν θέσεις στο Λευκό Οίκο, με δεδομένη μια «μυστική συμφωνία» μεταξύ τους: «Αν κάποια στιγμή στο μέλλον υπάρξει η ευκαιρία, τότε αυτή θα είναι που θα γίνει υποψήφια πρόεδρο. Η πρώτη γυναίκα πρόεδρος, δηλώνει η Ιβάνκα, δεν θα είναι η Χίλαρι Κλίντον, θα είναι η Ιβάνκα Τραμπ», γράφει ο Γουλφ. 


Στα ενδότερα του Λευκού Οίκου...
Ο συγγραφέας προχωρά και στα... ενδότερα του Λευκού Οίκου, αποκαλύπτοντας πως ο πρόεδρος και ο πρώην σύμβουλός του Στιβ Μπάνον είχαν τόσο στενή σχέση που δειπνούσαν μαζί κάθε βράδυ. Σε διαφορετική περίπτωση ο Τραμπ κλεινόταν στο δωμάτιό του κι έτρωγε τσιζμπεργκερ βλέποντας τρία κανάλια ταυτόχρονα στην τηλεόραση, ενώ μιλούσε με φίλους του στα τηλέφωνα. 

Αποκαλύπτει επίσης ότι ο Τραμπ έβαλε μια έξτρα κλειδαριά στην πόρτα του δωματίου του και έβαζε τις φωνές στο προσωπικό του Λευκού Οίκου, που επιχειρούσε να το τακτοποιήσει: «Αν το πουκάμισό μου είναι στο πάτωμα, είναι γιατί το θέλω στο πάτωμα», λέγεται πως είπε κάποτε. Επίσης έχει δώσει εντολή στο προσωπικό να μην αγγίζει ποτέ τα πράγματά του και ειδικά την οδοντόβουρτσά του, καθώς τρέμει στην ιδέα πως μπορεί να πέσει θύμα δηλητηρίασης. 

Ο πρόεδρος και η Πρώτη Κυρία κοιμούνται σε χωριστά δωμάτια, με τις σχέσεις τους να μην είναι καθόλου «θερμές», αναφέρεται επίσης. 

Ο συγγραφέας παράλληλα οδηγείται στο συμπέρασμα ότι πολλά από τα αρνητικά, αποκαλυπτικά δημοσιεύματα για τον Τραμπ, που αποδίδονται σε «διαρροές» από υφισταμένους του που δεν «χώνεψαν» ποτέ πως κέρδισε, οφείλονται τελικά στον ίδιο τον πρόεδρο. Κι αυτό γιατί συνηθίζει να μιλάει μέσω τηλεφώνου με ανθρώπους τους οποίους δεν θα έπρεπε να εμπιστεύεται, ενώ συνήθως αυτές οι συνομιλίες είναι μακρές και αφορούν πολλά ζητήματα, με αποτέλεσμα ο Ντόναλντ Τραμπ να... χάνει τον έλεγχο όσων ξεστομίζει.


Στιβ Μπάνον: Ο Τραμπ διέπραξε προδοσία
Το μεγαλύτερο πολιτικό ζήτημα από το βιβλίο του Γουλφ πάντως προέκυψε από τις αποκαλύψεις για τον Στιβ Μπάνον. Ο πρώην σύμβουλος του προέδρου εκτιμά ότι ο γιος του, Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ, διέπραξε «προδοσία» όταν συναντήθηκε με μια Ρωσίδα δικηγόρο που θα του παρέδιδε επιβαρυντικές για τη Χίλαρι Κλίντον πληροφορίες πριν από τις αμερικανικές εκλογές.

«Τα τρία σημαντικότερα πρόσωπα της εκστρατείας σκέφτηκαν ότι θα ήταν καλή ιδέα να συναντηθούν με μια ξένη κυβέρνηση στον ουρανοξύστη Τραμπ, στην αίθουσα συσκέψεων του 25ου ορόφου, χωρίς την παρουσία δικηγόρων. Δεν είχαν δικηγόρους» λέει ο Μπάνον στον Μάικλ Γουλφ.

«Ακόμα κι αν πιστεύετε ότι δεν ήταν προδοσία, ότι δεν ήταν κάτι το αντιπατριωτικό ή μια ανοησία και εγώ πιστεύω ότι ήταν όλα αυτά, θα έπρεπε να καλέσετε το FBI αμέσως» σημείωσε ο αμφιλεγόμενος πρώην υπεύθυνος στρατηγικού σχεδιασμού του Λευκού Οίκου. «Ο δρόμος προς τον Τραμπ περνά απευθείας από τον Πολ Μάναφορτ, τον Ντον Τζ. και τον Τζάρεντ Κούσνερ» υπογράμμισε.

Η απάντηση από τον πρώην στενό φίλο του Μπάνον, τον ίδιο τον πρόεδρο των ΗΠΑ δεν άργησε να έρθει, με τη μορφή σκληρής ανακοίνωσης: «Ο Στιβ Μπάνον δεν έχει καμία σχέση με μένα, ούτε με την προεδρία μου. Όταν απολύθηκε, δεν έχασε μόνο τη δουλειά του, έχασε και το μυαλό του. Ο Στιβ ήταν ένας υπάλληλος που εργάστηκε για μένα αφού είχα ήδη κερδίσει το χρίσμα, επικρατώντας ενάντια σε 17 υποψηφίους, που συχνά είχαν χαρακτηριστεί ως οι πιο ταλαντούχοι που είχαν καταθέσει υποψηφιότητα για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού κόμματος.
»Τώρα, που είναι μόνος του, ο Στιβ μαθαίνει ότι το να κερδίζει κανείς δεν είναι τόσο εύκολο, όσο το έκανα να φαίνεται. Ο Στιβ είχε ελάχιστη σχέση με την ιστορική μας νίκη, που οφείλεται στους ξεχασμένους άνδρες και γυναίκες αυτής της χώρας. Ωστόσο, ο Στιβ είχε άμεση σχέση με την απώλεια της θέσης της Γερουσίας στην Πολιτεία της Αλαμπάμα που κρατούσαν για περισσότερο από 30 χρόνια οι Ρεπουμπλικάνοι. Ο Στιβ δεν εκπροσωπεί τη βάση μου – βρίσκεται απλώς σε αυτήν για τον εαυτό του.
»Ο Στιβ προσποιείται ότι βρίσκεται σε πόλεμο με τα μέσα ενημέρωσης, που χαρακτηρίσει αντιπολίτευση, όμως περνούσε το χρόνο του στο Λευκό Οίκο διαρρέοντας ψευδείς πληροφορίες στα μέσα ενημέρωσης για να παρουσιάζει τον εαυτό του πολύ πιο σημαντικό από όσο ήταν. Είναι το μόνο πράγμα που κάνει καλά. Ο Στιβ σπάνια ήταν σε κατ’ ιδίαν συνάντηση μαζί μου και απλά προσποιείται ότι είχε επιρροή να ξεγελάσει κάποιους ανθρώπους, που δεν είχαν πρόσβαση και κανένα στοιχείο, τους οποίους ξεγέλασε να γράψουν βιβλία γεμάτα ψέματα
».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης