Κυκλώνας-βόμβα θα σαρώσει τις ΗΠΑ: Συναγερμός ακόμα και στη Φλόριντα!

Κυκλώνας-βόμβα θα σαρώσει τις ΗΠΑ: Συναγερμός ακόμα και στη Φλόριντα!

Η δύναμη της καταιγίδας θα την αναγκάσει να ρουφήξει ψυχρό αέρα από την Αρκτική, και στη συνέχεια να τον εξαπολύσει στην ανατολική ακτή - Στη θάλασσα θα δημιουργήσει τεράστια κύματα - Όταν πιάσει στεριά, η «βόμβα» θα είναι αρκετά ισχυρή ώστε να διαλύσει δέντρα και να δημιουργήσει επικίνδυνες συνθήκες χιονοθύελλας

Κυκλώνας-βόμβα θα σαρώσει τις ΗΠΑ: Συναγερμός ακόμα και στη Φλόριντα!
Έχοντας ήδη αντιμετωπίσει δύο εβδομάδες με κρύο που έσπασε κάθε ρεκόρ, τα πράγματα πρόκειται να γίνουν ακόμη χειρότερα για την ανατολική ακτή των Ηνωμένων Πολιτειών.

Η Νέα Αγγλία θα χτυπηθεί από το λεγόμενο κυκλώνα-«βόμβα», την Πέμπτη, κάτι που αναμένεται να φέρει παγωμένους ανέμους και εκτυφλωτικό χιόνι, κατά μήκος του βορρά, πριν ο παγωμένος αέρας σκουπίσει κατά μήκος, ολόκληρη την ανατολική ακτή.

Κλείσιμο


Οι μετεωρολόγοι λένε ότι θα μπορούσε να είναι η πιο σοβαρή χιονοθύελλα που έχει περάσει από την περιοχή εδώ και δεκαετίες. Η χώρα είναι ήδη σε κλοιό ενός ψυχρού φαύλου κύκλου, που έχει δει πολλά ρεκόρ που κρατούν εδώ και αιώνες, να σπάνε. Από τα ακραία καιρικά φαινόμενα έχουν χάσει τη ζωή τους εννέα άνθρωποι.

Ακόμα και πιο ζεστά μέρη της Φλόριντα και της Τζόρτζια, τα οποία δεν είναι συνηθισμένα στο χιόνι, δεν θα είναι ασφαλή από τον κυκλώνα καθώς η Αμερικανική Μετεωρολογική Υπηρεσία έχει εκδώσει μια σειρά από προειδοποιήσεις ώστε να μην παγώσουν οι άνθρωποι. Οι προειδοποιήσεις λένε ότι επικρατούν θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν θα πλήξουν τη βόρεια Φλόριντα και τη νότια Τζόρτζια.



Τα γραφήματα υπολογιστών προβάλλουν μια σοβαρή επιδείνωση του κυκλώνα, καθώς πλήττει τη χώρα με δύναμη που θα μπορούσε να παρατηρηθεί μόνο σε τυφώνα.

Η δύναμη της καταιγίδας θα την αναγκάσει να ρουφήξει ψυχρό αέρα από την Αρκτική, και στη συνέχεια να τον εξαπολύσει στην ανατολική ακτή. Στη θάλασσα θα δημιουργήσει τεράστια κύματα και, όταν πιάσει στεριά, η «βόμβα» θα είναι αρκετά ισχυρή ώστε να διαλύσει δέντρα και να δημιουργήσει επικίνδυνες συνθήκες χιονοθύελλας.



«Η μεγαλύτερη ανησυχία μας είναι οι πιθανές καταστροφικές ριπές ανέμου, ειδικά κοντά στις νοτιοανατολικές ακτές της Νέας Αγγλίας», δήλωσε στο Twitter το υποκατάστημα της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας της Βοστώνης . «Κίνδυνος διακοπής ρεύματος ως επακόλουθο του αρκτικού αέρα Παρασκευή και Σάββατο».

Μετά την «έκρηξη» στο βορρά, ο κυκλώνας θα... σκουπίσει στη συνέχεια τα νότια, «βομβαρδίζοντας» τη χώρα με το πιο έντονο ψύχος του τελευταίου χειμερινού κύμματος. Σε ένα σχεδόν πρωτοφανές περιστατικό, έχουν εκδοθεί συμβουλές κλαι προειδοποιήσεις σε όλη την ακτή από τη Φλόριντα μέχρι τη Μασαχουσέτη.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης