Τραμπ: Οι ηγέτες του Ιράν εκτός από τις ΗΠΑ φοβούνται και το λαό του

Τραμπ: Οι ηγέτες του Ιράν εκτός από τις ΗΠΑ φοβούνται και το λαό του

«Τα καταπιεστικά καθεστώτα δεν αντέχουν στο χρόνο», ανέφερε στο μήνυμά του ο Αμερικανός πρόεδρος, δίνοντας μαθήματα... δημοκρατίας!

Τραμπ: Οι ηγέτες του Ιράν εκτός από τις ΗΠΑ φοβούνται και το λαό του
Νέα προειδοποίηση προς τις ιρανικές αρχές απηύθυνε σήμερα ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ με αφορμή τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στη χώρα, υποστηρίζοντας ότι «τα καταπιεστικά καθεστώτα ποτέ δεν αντέχουν στον χρόνο»..

«Όλος ο κόσμος αντιλαμβάνεται ότι ο καλός λαός του Ιράν θέλει μια αλλαγή και ότι, εκτός από την τεράστια στρατιωτική ισχύ των ΗΠΑ, αυτό που φοβούνται περισσότερο οι ηγέτες (του Ιράν) είναι ο ιρανικός λαός» έγραψε σε ένα μήνυμά του στο Twitter, επαναλαμβάνοντας ένα απόσπασμα από την ομιλία που είχε εκφωνήσει στις 19 Σεπτεμβρίου στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών.

Το μήνυμα αυτό συνοδευόταν από ένα βίντεο της ομιλίας του.
Κλείσιμο




 «Τα καταπιεστικά καθεστώτα ποτέ δεν αντέχουν στον χρόνο και θα έρθει η ημέρα που ο λαός του Ιράν θα πρέπει να επιλέξει. Ο κόσμος παρακολουθεί!» συνέχισε, σε δεύτερο μήνυμά του.




Την Παρασκευή, πάντα στο Twitter, ο Αμερικανός πρόεδρος προειδοποίησε την ιρανική κυβέρνηση «να σέβεται τα δικαιώματα του λαού, ιδίως το δικαίωμα στην ελευθερία του λόγου»..

Νωρίτερα, η Τεχεράνη απέρριψε αυτές τις «καιροσκοπικές» δηλώσεις. «Ο ιρανικός λαός δεν αποδίδει καμία αξία στις καιροσκοπικές δηλώσεις των Αμερικανών αξιωματούχων και του Τραμπ», είπε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών του Ιράν, Μπαχράμ Γασεμί.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης