Η Γουατεμάλα «ακολουθεί» τον Τραμπ: Θα μεταφέρουμε κι εμείς την πρεσβεία στην Ιερουσαλήμ

Η Γουατεμάλα «ακολουθεί» τον Τραμπ: Θα μεταφέρουμε κι εμείς την πρεσβεία στην Ιερουσαλήμ

Είναι η πρώτη χώρα που προχωρά στην κίνηση αυτή, ακολουθώντας το δρόμο των ΗΠΑ, που πάντως έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις παγκοσμίως

Η Γουατεμάλα «ακολουθεί» τον Τραμπ: Θα μεταφέρουμε κι εμείς την πρεσβεία στην Ιερουσαλήμ
Παραμονή Χριστογέννων ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Γουατεμάλα πως η χώρα του πρόκειται να μεταφέρει την πρεσβεία της στο Ισραήλ από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ. Είναι η πρώτη χώρα που ακολουθεί τις ΗΠΑ και την απόφαση του προέδρου Τραμπ στην απόφαση αυτή. 

Η Γουατεμάλα ήταν μεταξύ των εννέα εθνών που καταψήφισαν μαζί με τις ΗΠΑ και το Ισραήλ την περασμένη Πέμπτη στον ΟΗΕ το ψήφισμα καταδίκης της ενέργειας του Τραμπ. 

Ο ίδιος ο Αμερικανός πρόεδρος δεν έχει ανακοινώσει πότε σκοπεύει να ολοκληρώσει την μεταφορά της πρεσβείας στην Ιερουσαλήμ και ούτε ο πρόεδρος της Γουατεμάλα Τζίμι Μοράλες έκανε κάτι τέτοιο.
Κλείσιμο

Η ανακοίνωση έγινε μέσω ανάρτησης στον επίσημο λογαριασμό που διατηρεί στο Facebook, όπου λέει ότι μετά από συνομιλίες με τον Μπέντζαμιν Νετανιάχου, αποφάσισε να δώσει την σχετική εντολή για την μεταφορά της πρεσβείας. 

Η Γουατεμάλα και το Ισραήλ έχουν μακροχρόνιες στενές σχέσεις συνεργασίας, ειδικά σε ζητήματα ασφαλείας και πώλησης όπλων από το Ισραήλ στην χώρα της Κεντρικής Αμερικής. 

Καμία άλλη χώρα δεν έχει ανακοινώσει προς το παρόν ότι ακολουθεί τον Τραμπ και μεταφέρει την πρεσβεία της στην Ιερουσαλήμ, αν και εκπρόσωποι της Τσεχίας έχουν δηλώσει ότι το ζήτημα εξετάζεται.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης