ΗΠΑ: Θα θυμόμαστε τη μέρα που μας διαπομπεύσατε στον ΟΗΕ - Ισραήλ: Δε φεύγουμε από την Ιερουσαλήμ

ΗΠΑ: Θα θυμόμαστε τη μέρα που μας διαπομπεύσατε στον ΟΗΕ - Ισραήλ: Δε φεύγουμε από την Ιερουσαλήμ

Άναψαν τα αίματα στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ όταν η Νίκι Χέιλι έκανε λόγο για διαπόμπευση των ΗΠΑ από τις άλλες χώρες, ενώ ο πρεσβευτής του Ισραήλ τόνισε ότι η χώρα του δεν θα εκδιωχθεί από την Ιερουσαλήμ

ΗΠΑ: Θα θυμόμαστε τη μέρα που μας διαπομπεύσατε στον ΟΗΕ - Ισραήλ: Δε φεύγουμε από την Ιερουσαλήμ
Τις απειλές της Ουάσινγκτον στις χώρες που θα ψηφίσουν υπέρ του σχεδίου απόφασης που καταδικάζει τη μονομερή αναγνώριση της Ιερουσαλήμ από τις ΗΠΑ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ, εκτόξευσε εκ νέου σήμερα η Αμερικανίδα πρεσβευτής στον ΟΗΕ, Νίκι Χέιλι κατά τη συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα θυμούνται αυτή την μέρα, που είδαν να διαπομπεύονται από την Γενική Συνέλευση μόνο και μόνο για την άσκηση του κυριαρχικού μας δικαιώματος», τόνισε η Χέιλι, λίγο πριν την έναρξη της ψηφοφορίας.

«Θα το θυμόμαστε όταν μας ζητηθεί για ακόμη μια φορά να κάνουμε την μεγαλύτερη (οικονομική) συνεισφορά στα Ηνωμένα Έθνη», διαμήνυσε.

Κλείσιμο
«Δεν θα εκδιωχθούμε ποτέ από την Ιερουσαλήμ»
Ο πρεσβευτής του Ισραήλ στον ΟΗΕ δήλωσε σήμερα ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης ότι η χώρα του "δεν θα εκδιωχθεί ποτέ από την Ιερουσαλήμ" κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης.

«Κανένα σχέδιο απόφασης της Γενικής Συνέλευσης δεν θα μας εκδιώξει από την Ιερουσαλήμ», επισήμανε ο Ντάνι Ντάνον ενώπιον των υπολοίπων κρατών μελών, λίγο πριν από τη διεξαγωγή της ψηφοφορίας επί του κειμένου που αναμένεται να εγκριθεί με μεγάλη πλειοψηφία όμως δεν έχει δεσμευτικό χαρακτήρα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης