Βίντεο: Αστυνομικοί «γαζώνουν» πρώην αναπληρωτή σερίφη στο πάρκινγκ του τμήματος

Βίντεο: Αστυνομικοί «γαζώνουν» πρώην αναπληρωτή σερίφη στο πάρκινγκ του τμήματος

Το επεισόδιο διήρκεσε συνολικά εννέα λεπτά και κατέληξε με το θάνατο του άντρα από τους πρώην συναδέλφους του, που τον θεώρησαν «απειλή»

Βίντεο: Αστυνομικοί «γαζώνουν» πρώην αναπληρωτή σερίφη στο πάρκινγκ του τμήματος
Μόλις την περασμένη εβδομάδα, δύο μήνες μετά το περιστατικό, έδωσαν οι αρχές του Κολοράντο στην δημοσιότητα το βίντεο από τις στολές των αστυνομικών, όπου καταγράφεται ο θάνατος ενός πρώην αναπληρωτή σερίφη, από τις σφαίρες των όπλων τους. 

Το περιστατικό συνέβη τον περασμένο Οκτώβριο στο πάρκινγκ του Αρχηγείου της Αστυνομίας. Στο βίντεο φαίνεται το αυτοκίνητο του πρώην αναπληρωτή σερίφη Μαρκ Μπάιντον να «μπλοκάρει» κάνοντας όπισθεν την έξοδο των εργαζόμενων. Όταν τον πλησιάζει ο φρουρός, εκείνος με βλέμμα απλανές κοιτάζει τον αστυνομικό και του λέει πως ήρθε να αναλάβει υπηρεσία. Τα χέρια του κρατούν το τιμόνι, ενώ στα πόδια του βρίσκεται ένα όπλο.

Ο αστυνομικός θεωρεί πως ο Μπάιντον βιώνει κάποιο ψυχολογικό επεισόδιο και καλεί ενισχύσεις. Αμέσως φτάνουν δύο συνάδελφοί του και όλοι ζητούν από τον Μπάιντον «ψυχραιμία». Σε λίγο ένας από αυτούς μπαίνει μαζί του στο αυτοκίνητο, επιχειρώντας να του αρπάξει το όπλο. Ξαφνικά ακούγονται φωνές: «Μη, μη, μη» και οι δύο αστυνομικοί που στέκονται έξω από το αυτοκίνητο, πυροβολούν.

Κλείσιμο
Κλάσματα του δευτερολέπτου μετά, ο 50χρονος πρώην αναπληρωτής σερίφης, που υπηρέτησε από το 2000 έως το 2010, ήταν νεκρός. Η υπόθεση αντιμετωπίζεται ως ανθρωποκτονία και η έρευνα είναι σε εξέλιξη, με τους αστυνομικούς να υποστηρίζουν πως πυροβόλησαν μόνο αφού ο Μπάιντον έστρεψε το όπλο του εναντίον τους.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης