ΗΠΑ: «Κουμπιά πανικού» για να προστατεύονται οι καμαριέρες από ενοίκους που θέλουν να τις χαϊδέψουν

ΗΠΑ: «Κουμπιά πανικού» για να προστατεύονται οι καμαριέρες από ενοίκους που θέλουν να τις χαϊδέψουν

Όταν πατηθεί το κουμπί έκτακτης ανάγκης, αποστέλλεται αμέσως το σημείο όπου βρίσκεται η καμαριέρα στην ασφάλεια του ξενοδοχείου

 ΗΠΑ: «Κουμπιά πανικού» για να προστατεύονται οι καμαριέρες από ενοίκους που θέλουν να τις χαϊδέψουν
Στις 19 Ιανουαρίου του 2017, καθώς οι δρόμοι της Ουάσιγκτον ήταν γεμάτοι από κόσμο αναμένοντας την ορκωμοσία του νέου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ,ο εκατομμυριούχος Χ και η καμαριέρα που καθάριζε το δωμάτιο "165" του ξενοδοχείου «Μειφλάουερ», είχαν την πρώτη τους τυχαία συνάντηση.

Καθώς εκείνη έστρωνε το κρεβάτι, αυτός την πλησίασε από πίσω και άρχιζε να της χαιδεύει τα οπίσθια, όπως αναφέρει και η έκθεση της αστυνομίας. 

 Σύμφωνα με στοιχεία των αστυνομικών αρχών των ΗΠΑ, αυτού του είδους τα περιστατικά είναι πολύ συχνά - όχι μόνο στην Ουάσινγκτον- σε μία βιομηχανία όπου το 50% των εργαζομένων έχει δεχθεί σεξουαλική παρενόχληση ή κακοποίηση από κάποιον ένοικο δωματίου.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με καμαριέρες που εργάζονται σε ξενοδοχεία στο Σιατλ και δεν θέλουν να κατονομαστούν,οι πράξεις δεν καταγγέλλονται ποτέ επειδή οι γυναίκες, συνήθως μετανάστριες ή Αφροαμερικανές, φοβούνται μη χάσουν τη δουλειά τους.

Το πρόβλημα τέθηκε επί τάπητος κι έλαβε διαστάσεις όταν το 2011, ο πρώην "Δον Ζουάν" του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος Καν, κατηγορήθηκε για σεξουαλική κακοποίηση καμαριέρας σε πολυτελές ξενοδοχείο της Νέας Υόρκης.

Περισσότερα από τριάντα ξενοδοχεία στην Ουάσινγκτον τοποθέτησαν «κουμπιά έκτακτης ανάγκης» το 2016 κατόπιν συμφωνίας με το συνδικάτο «Unite Here Local 25».

Στο «Μεϊφλάουερ» τοποθετήθηκαν την 1η Απριλίου. Στα ξενοδοχεία της Νέας Υόρκης από το 2013 όλα τα ξενοδοχεία έχουν εξοπλιστεί με τα κουμπιά έκτακτης ανάγκης. 

Όταν πατηθεί το κουμπί έκτακτης ανάγκης, αποστέλλεται αμέσως το σημείο όπου βρίσκεται η καμαριέρα στην ασφάλεια του ξενοδοχείου. Τα ξενοδοχεία πληρώνουν για τις συσκευές και τα συστήματα παρακολούθησης και το κόστος τους ανέρχεται συνήθως ανάμεσα στις 40.000 και 50.000 δολάρια.
Όπως επισημαίνει η Βανέσα Σίντερς, αντιπρόεδρος της 'Ενωσης Αμερικανικών Ξενοδοχείων και Καταλυμάτων, στην οποία ανήκουν οι μεγάλες αλυσίδες ξενοδοχείων, ο τομέας πρόκειται να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια και θα χρησιμοποιήσει τη σύγχρονη τεχνολογία προκειμένου να προστατευθούν οι εργαζόμενες γυναίκες. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης