Ινδονησία: Δύο νεκροί από τα 6,5 Ρίχτερ - Πάνω από 100 κτίρια κατέρρευσαν

Ινδονησία: Δύο νεκροί από τα 6,5 Ρίχτερ - Πάνω από 100 κτίρια κατέρρευσαν

70 ασθενείς απομακρύνθηκαν από νοσοκομείο που υπέστη ζημιές και μεταφέρθηκαν σε σκηνές - Συνεχίζονται οι μετασεισμοί 

Ινδονησία: Δύο νεκροί από τα 6,5 Ρίχτερ - Πάνω από 100 κτίρια κατέρρευσαν
Στους δύο ανέρχονται μέχρι στιγμής οι νεκροί από την ισχυρή σεισμική δόνηση των 6,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που έπληξε το νησί της Ιάβας, στην Ινδονησία, λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής (τοπική ώρα)

Επίσης, ζημιές προκλήθηκαν σε δεκάδες κτίρια.



Το αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο (USGS) ανέφερε ότι ο σεισμός έγινε σε βάθος 92 χιλιομέτρων, σε απόσταση 52 χιλιομέτρων νότια της πόλης Τασικμαλάγια.
Κλείσιμο

Η υπηρεσία αντιμετώπισης καταστροφών της Ινδονησίας εξέδωσε προειδοποιήσεις για τσουνάμι στα νότια της Ιάβας, ωθώντας τις αρχές να προχωρήσουν στην εκκένωση ορισμένων παραθαλάσσιων περιοχών. Ωστόσο, δεν προκλήθηκε τσουνάμι.



Ο σεισμός και οι μετασεισμικές δονήσεις, που συνεχίζονται, προκάλεσαν πανικό στους κατοίκους στην κεντρική και τη δυτική Ιάβα.

Σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο της υπηρεσίας αντιμετώπισης καταστροφών της Ινδονησίας, υπάρχουν τουλάχιστον δύο νεκροί, επτά τραυματίες και πάνω από 100 κτίρια που έχουν υποστεί ζημιές, συμπεριλαμβανομένου ενός νοσοκομείου στην κεντρική Ιάβα.

Περίπου 70 ασθενείς χρειάστηκε να απομακρυνθούν από το νοσοκομείο αυτό και να μεταφερθούν σε σκηνές, ανέφερε ο εκπρόσωπος.

Ο ίδιος εκπρόσωπος ανάρτησε στον λογαριασμό του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter φωτογραφίες ανθρώπων που αναζητούσαν επιζώντες σε κτίρια που κατέρρευσαν.

Από τον σεισμό ταρακουνήθηκαν κτίρια για αρκετά δευτερόλεπτα στην πρωτεύουσα, την Τζακάρτα.



Το μετεωρολογικό και γεωδυναμικό ινστιτούτο της Ινδονησίας ανέφερε ότι ένας σεισμός 5,7 βαθμών έπληξε τη δυτική Ιάβα νωρίτερα σήμερα Σάββατο, σημειώνοντας πως δεν θεωρεί πως υπάρχει κίνδυνος για τσουνάμι.

Στην Ιάβα, το πιο πυκνοκατοικημένο νησί της Ινδονησίας, ζουν οι μισοί και πλέον από τους 250 εκατ. πολίτες της χώρας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης