Υπέρ της άμεσης διπλωματίας με την Βόρεια Κορέα, ο ειδικός διαπραγματευτής των ΗΠΑ

Υπέρ της άμεσης διπλωματίας με την Βόρεια Κορέα, ο ειδικός διαπραγματευτής των ΗΠΑ

Ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον προσέφερε την Τρίτη την δυνατότητα διεξαγωγής άμεσων συνομιλιών με την Βόρεια Κορέα, χωρίς την ικανοποίηση προηγούμενων όρων

Υπέρ της άμεσης διπλωματίας με την Βόρεια Κορέα, ο ειδικός διαπραγματευτής των ΗΠΑ
Ο Τζόζεφ Γιανγκ ειδικός διαπραγματευτής των ΗΠΑ για την Βόρεια Κορέα δήλωσε σήμερα ότι η Ουάσινγκτον θα πρέπει να εμπλακεί σε κινήσεις άμεσης διπλωματίας με την Πιονγιάνγκ, ταυτόχρονα με την επιβολή κυρώσεων για το πυρηνικό της πρόγραμμα.

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον προσέφερε την Τρίτη την δυνατότητα διεξαγωγής άμεσων συνομιλιών με την Βόρεια Κορέα, χωρίς την ικανοποίηση προηγούμενων όρων.

Ωστόσο, ο Λευκό Οίκος τόνισε αργότερα ότι απαραίτητη προϋπόθεση για την διεξαγωγή διαπραγματεύσεων είναι η βελτίωση της συμπεριφοράς της Βόρειας Κορέας.

Κλείσιμο
“Πρέπει να εφαρμόσουμε άμεση διπλωματία, όπως επίσης και κυρώσεις. Αυτή είναι η πολιτική μας και στηρίζεται στην ταυτόχρονη άσκηση πιέσεων αλλά και την υλοποίηση διπλωματικών κινήσεων. Θέλουμε ν’ ασκούμε πίεση, ταυτόχρονα με την διπλωματία,” δήλωσε χαρακτηριστικά ο ειδικός διαπραγματευτής των ΗΠΑ, από την Μπανγκόκ.

Ο ίδιος, ταξίδεψε στην Ιαπωνία και την Ταϊλάνδη μέσα στην εβδομάδα για συναντήσεις με αξιωματούχους για την κλιμάκωση των πιέσεων έναντι της Βόρειας Κορέας, μετά την τελευταία δοκιμαστική εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου που πραγματοποίησε.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης