Πλήγμα για τον Τραμπ η ήττα του εκλεκτού του στην Αλαμπάμα που είχε κατηγορηθεί για σεξουαλική παρενόχληση

Πλήγμα για τον Τραμπ η ήττα του εκλεκτού του στην Αλαμπάμα που είχε κατηγορηθεί για σεξουαλική παρενόχληση

Η νίκη του αντιπάλου του θα μειώσει την πλειοψηφία των Ρεπουμπλικάνων στη Γερουσία ακόμη περισσότερο, με την ισορροπία δυνάμεων να διαμορφώνεται πλέον στο 51-49

Πλήγμα για τον Τραμπ η ήττα του εκλεκτού του στην Αλαμπάμα που είχε κατηγορηθεί για σεξουαλική παρενόχληση
Βαρύ πολιτικό πλήγμα δέχθηκε ο Ντόναλντ Τραμπ
από την ήττα του εκλεκτού του γερουσιαστή για την πολιτεία της Αλαμπάμα Ρόι Μουρ, ο οποίος κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου κατηγορήθηκε για σεξουαλική παρενόχληση.

Αν και ο Τραμπ είχε ρίξει όλο του το πολιτικό βάρος στη στήριξη του Μουρ, τα μεγάλα αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα ανακοίνωσαν ότι την έδρα κερδίζει ο υποψήφιος των Δημοκρατικών Νταγκ Τζόουνς.

Κλείσιμο
Η διαφαινόμενη νίκη του Τζόουνς, την οποία προέβλεψαν τα τηλεοπτικά δίκτυα CNN και Fox News, θα μειώσει την πλειοψηφία των Ρεπουμπλικάνων στη Γερουσία ακόμη περισσότερο, με την ισορροπία δυνάμεων να διαμορφώνεται πλέον στο 51-49.

Αν και τα πρώτα στοιχεία έδειχναν ότι ο υπερσυντηρητικός πρώην δικαστής Ρόι Μουρ προηγείτο, συγκεντρώνοντας το 53% των ψήφων, έναντι του δημοκρατικού αντιπάλου του Νταγκ Τζόουνς, 63 ετών, πρώην ομοσπονδιακού εισαγγελέα, η τάση ανατράπηκε, κατά εκτιμήσεις λόγω της αυξημένης συμμετοχής αφροαμερικανών ψηφοφόρων αλλά και των γυναικών στη διαδικασία.

Ο Τζόουνς θα καταλάβει την μία έδρα της βαθιά συντηρητικής αυτής αμερικανικής Πολιτείας στη Γερουσία, έπειτα από μια μάχη που χαρακτηρίστηκε δοκιμασία της πολιτικής ισχύος και της επιρροής του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, που τάχθηκε αναφανδόν τις τελευταίες ημέρες υπέρ του Μουρ. Η νίκη του Μουρ θα ενίσχυε την κυριαρχία του Τραμπ αφού κορυφαία στελέχη των ρεπουμπλικάνων είχαν αρνηθεί να τον στηρίξουν μετά το σκάνδαλο σεξουαλικής παρενόχλησης έφηβων κοριτσιών, συμπεριλαμβανομένων και ανηλίκων, τη δεκαετία του 1970, που ξέσπασε τον Νοέμβριο.

Ο ίδιος ο Τραμπ σε ανάρτησή του τα ξημερώματα συνεχάρη μέσω Twitter τον Τζόουνς για τη νίκη του. Ωστόσο στο μήνυμά του ο πρόεδρος των ΗΠΑ τόνισε ότι «οι ρεπουμπλικάνοι θα έχουν άλλη μια ευκαιρία να διεκδικήσουν αυτή την έδρα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα».



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης