Πόνι... Χίτλερ προκαλεί σάλο σε αμερικανικό σχολείο

Πόνι... Χίτλερ προκαλεί σάλο σε αμερικανικό σχολείο

Η εργασία για την... πόλη του Γερμανού ηγέτη των ναζί, που προκάλεσε τις εντονότατες αντιδράσεις των γονέων

Πόνι... Χίτλερ προκαλεί σάλο σε αμερικανικό σχολείο
Σάλος με ένα πόνι... Χίτλερ, το οποίο απεικονίζεται σε εργασία σχετική με τον Γερμανό ηγέτη των ναζί που έσπειρε το θάνατο σε εκατομμύρια ανθρώπους, προκαλώντας τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, έχει προκληθεί σε αμερικανικό σχολείο, ενώ το θέμα έγινε αντικείμενο συζήτησης ακόμη και σε κυβερνητικό επίπεδο.

Το αδιανόητο περιστατικό συνέβη σε μαθητές Δημοτικού Σχολείου στο βορειοανατολικό Ιλινόις. Η εργασία που ανέθεσε ο δάσκαλος στα παιδιά, ήταν να δημιουργήσουν ένα κόμικ, με αντικείμενο τη... χώρα του Χίτλερ! Τον Γερμανό ναζιστή απεικόνισε ένα πόνι με το χαρακτηριστικό κούρεμα και το μουστάκι του Αδόλφου και με μία σβάστιγκα στο αριστερό του πόδι, σε άκρως εμφανές σημείο.

Η -αν μη τι άλλο- ακραία αυτή προσέγγιση της... καλλιτεχνικής διάστασης που ήθελαν να προσδώσουν στην εργασία τους οι δάσκαλοι του Woodland Middle School στο Gurnee, προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις ανάμεσα στους γονείς, ένας εκ των οποίων ανέβασε στο facebook τις σχετικές αποδείξεις, ώστε να μάθει όλος ο κόσμος τι έχει συμβεί.

Κλείσιμο
«Υπάρχει καλύτερος τρόπος να διδάξουν στα παιδιά μας τη φρίκη που προκάλεσε στον κόσμο ο Αδόλφος Χίτλερ», δήλωσε η μητέρα που αποκάλυψε την εργασία, προσθέτοντας ότι τόσο η ίδια, όσο και οι υπόλοιποι γονείς με τους οποίους έχει μιλήσει, είναι σοκαρισμένοι.





Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης