Αντίθετοι στο φορολογικό νομοσχέδιο των Ρεπουμπλικάνων οι μισοί Αμερικανοί

Αντίθετοι στο φορολογικό νομοσχέδιο των Ρεπουμπλικάνων οι μισοί Αμερικανοί

Ο Τραμπ, ο οποίος αναμένεται να κάνει μια ομιλία αφιερωμένη στη φορολογική μεταρρύθμιση αύριο Τετάρτη, εξήρε το σχέδιο νόμου σε μια ανάρτηση στον λογαριασμό του στο Twitter την Κυριακή, όταν έγραψε πως «το τελικό αποτέλεσμα δεν θα είναι απλά σημαντικό, αλλά ΜΟΝΑΔΙΚΟ!»

Αντίθετοι στο φορολογικό νομοσχέδιο των Ρεπουμπλικάνων οι μισοί Αμερικανοί
Την ώρα που οι ρεπουμπλικάνοι στο αμερικανικό Κογκρέσο σπεύδουν για να οριστικοποιήσουν τη φορολογική μεταρρύθμιση στις ΗΠΑ που αποτελεί δέσμευση του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, το νομοσχέδιό τους δεν γίνεται ακριβώς πιο δημοφιλές στην κοινή γνώμη, καθώς σχεδόν οι μισοί Αμερικανοί συνεχίζουν να εναντιώνονται σε αυτό, υποδεικνύει αντιπροσωπευτική δημοσκόπηση της εταιρείας Ipsos και του πρακτορείου ειδήσεων Reuters που μεταδόθηκε από το πρακτορείο τη Δευτέρα.

Από τους ενήλικους Αμερικανούς που δήλωσαν ενημερωμένοι για το σχέδιο που προωθείται στο Κογκρέσο, το 49% είπε πως αντιτίθεται σε αυτό, ποσοστό που δεν έχει μεταβληθεί ουσιαστικά εδώ και εβδομάδες, δείχνει αυτή η έρευνα.

Το 31% εκ των ερωτηθέντων είπε ότι υποστηρίζει αυτό το νομοσχέδιο, ενώ το 20% απάντησε «δεν ξέρω», σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, που διεξήχθη μέσω Διαδικτύου με δείγμα 1.499 ενήλικους Αμερικανούς από την 3η ως την 7η Δεκεμβρίου. Από το δείγμα αυτό, οι 1.138 ενήλικοι δήλωσαν πως είναι ενήμεροι για το νομοσχέδιο.

Προηγούμενη δημοσκόπηση, που είχε διενεργηθεί στα τέλη του Νοεμβρίου, είχε καταγράψει επίσης ότι το 49% των Αμερικανών εναντιώνεται στη μεταρρύθμιση των ρεπουμπλικάνων.
Κλείσιμο
Στελέχη του GOP ειδικευμένα στα φορολογικά θέματα έχουν αναλάβει τη διαπραγμάτευση προκειμένου να απαλειφθούν οι διαφορές μεταξύ των δύο εκδοχών του σχεδίου νόμου το οποίο εγκρίθηκε από τη Βουλή των Αντιπροσώπων και τη Γερουσία, να καταλήξουν στο οριστικό κείμενο και να το υποβάλουν στον πρόεδρο Τραμπ, ο οποίος θέλει να το υπογράψει πριν από το τέλος της χρονιάς. Εάν τα καταφέρουν, θα πρόκειται για την πρώτη τους μεγάλη νίκη σε νομοθετικό επίπεδο αφότου πήραν τον έλεγχο και των δύο σωμάτων του Κογκρέσου και του Λευκού Οίκου τον Ιανουάριο.

Ο Τραμπ, ο οποίος αναμένεται να κάνει μια ομιλία αφιερωμένη στη φορολογική μεταρρύθμιση αύριο Τετάρτη, εξήρε το σχέδιο νόμου σε μια ανάρτηση στον λογαριασμό του στο Twitter την Κυριακή, όταν έγραψε πως «το τελικό αποτέλεσμα δεν θα είναι απλά σημαντικό, αλλά ΜΟΝΑΔΙΚΟ!».

Απαντώντας σε μια ερώτηση για τους χειρισμούς του Τραμπ στο πεδίο της φορολογικής πολιτικής, το 53% του δείγματος τους αποδοκίμασε, το 38% τους επιδοκίμασε και ένα 9% απάντησε «δεν ξέρω» στην έρευνα των Reuters/Ipsos.

Στην ερώτηση ποιος θεωρούν ότι θα ωφεληθεί περισσότερο από το σχέδιο νόμου των ρεπουμπλικάνων, οι μισοί και πλέον από τους Αμερικανούς που ερωτήθηκαν επέλεξαν είτε τους πλούσιους ή τις μεγάλες εταιρείες των ΗΠΑ. Το 12% απάντησε «όλοι οι Αμερικανοί», το 8% διάλεξε τη μεσαία τάξη και το 2% τους Αμερικανούς με τα χαμηλότερα εισοδήματα.
Η έρευνα των Reuters/Ipsos έχει περιθώριο στατιστικού σφάλματος περίπου 3 εκατοστιαίων μονάδων.

Μια άλλη δημοσκόπηση, την οποία διενήργησε το Suffolk University για την εφημερίδα USA Today, κατέδειξε ότι το 32% των Αμερικανών τάσσεται υπέρ του νομοσχεδίου των ρεπουμπλικάνων για τη φορολογική μεταρρύθμιση, πάντως από το δείγμα αυτής της έρευνας, οι μισοί και πλέον από τους ερωτηθέντες προεξόφλησαν πως η εφαρμογή του δεν πρόκειται να μειώσει τους φόρους που καταβάλλουν οι ίδιοι ή οι οικογένειές τους, ενώ έκαναν σαφές πως δεν περιμένουν να αποτελέσει μείζονα συμβολή στην αμερικανική οικονομία.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης