Μπαρνιέ: Η συμφωνία για το Brexit πρέπει να είναι έτοιμη έως τον Οκτώβριο του 2018

Μπαρνιέ: Η συμφωνία για το Brexit πρέπει να είναι έτοιμη έως τον Οκτώβριο του 2018

Το Λονδίνο και τα εναπομείναντα 27 κράτη-μέλη κατέληξαν σε συμφωνία για να προχωρήσουν οι διαπραγματεύσεις στην επόμενη φάση

Μπαρνιέ: Η συμφωνία για το Brexit πρέπει να είναι έτοιμη έως τον Οκτώβριο του 2018
Η συμφωνία αποχώρησης της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να είναι έτοιμη έως τον Οκτώβριο, δήλωσε σήμερα ο διαπραγματευτής της ΕΕ για το Brexit
καθώς το
Λονδίνο και τα εναπομείναντα 27 κράτη-μέλη κατέληξαν σε συμφωνία για να προχωρήσουν οι διαπραγματεύσεις στην επόμενη φάση.

Η Βρετανία θα τηρήσει όλες τις οικονομικές της υποχρεώσεις προς την Ευρωπαϊκή Ένωση στο πλαίσιο του λογαριασμού του διαζυγίου, αλλά δεν θα απαιτηθεί από τη Βρετανία να καταβάλει τις πληρωμές αυτές νωρίτερα απ’ ό,τι αν παρέμενε μέλος της ΕΕ, δήλωσε ο επικεφαλής διαπραγματευτής της ΕΕ για το Brexit.
Κλείσιμο

Ο Μπαρνιέ επανέλαβε τις δηλώσεις της Βρετανίδας πρωθυπουργού Τερέζα Μέι ότι καμία χώρα της ΕΕ, περιλαμβανομένης και της Βρετανίας, δεν θα χρειαστεί να πληρώσει λιγότερα ή περισσότερα ως αποτέλεσμα του Brexit.

«Το Ηνωμένο Βασίλειο θα τηρήσει όλες τις δεσμεύσεις που ανέλαβε κατά την παραμονή του στην ΕΕ», δήλωσε ο Μπαρνιέ.

Ο επικεφαλής διαπραγματευτής της ΕΕ για το Brexit δήλωσε επίσης ότι δεν είναι δυνατόν να διευκρινιστεί το ποσό των χρημάτων που θα πρέπει να καταβάλει η Βρετανία στην ΕΕ κατά την αποχώρησή της από αυτή καθώς οι αριθμοί μπορεί να αλλάξουν στο μέλλον.

«Ποτέ δεν έδωσα αριθμούς και ούτε θα ξεκινήσω σήμερα…διότι μπορεί να αλλάξουν», δήλωσε ο Μπαρνιέ. Πρόσθεσε ότι το να παραμείνει η Βρετανία στην ενιαία αγορά δεν είναι μια από τις πιθανές λύσεις στο πρόβλημα του να αποφευχθεί ένα σκληρό σύνορο μεταξύ της Ιρλανδίας και της Βόρειας Ιρλανδίας.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης