Γερμανία: «Ναι» του SPD στις συνομιλίες με τη Χριστιανική Ένωση για κυβερνητικό συνασπισμό

Απερρίφθη η πρόταση που είχε υποβάλει η Νεολαία του κόμματος

Με πολύ μεγάλη πλειοψηφία το Συνέδριο των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών (SPD) ενέκρινε πριν από λίγο την πρόταση του Προεδρείου του κόμματος για «συνομιλίες με την Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU) με ανοιχτή κατάληξη». 

Παράλληλα απερρίφθη η πρόταση που είχε υποβάλει η Νεολαία του κόμματος για αποκλεισμό εκ των προτέρων συμμετοχής του SPD σε μεγάλο συνασπισμό.

Μετά το «ναυάγιο» του κόμματος της Μέρκελ στις συζητήσεις με τους Πράσινους και το Δεξιούς, η μοναδική διαφαινόμενη λύση για τη δημιουργία κυβέρνηση συνασπισμού, είναι η επίτευξη συμφωνίας με τους Σοσιαλδημοκράτες του Μάρτιν Σουλτς.

Σε περίπτωση που δεν ευοδωθούν οι συνομιλίες μεταξύ Μέρκελ-Σουλτς, τότε η Γερμανία θα καταφύγει σε νέες εκλογές, παρατείνοντας την αγωνία σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Επανεξελέγη μς 81,9% ο Σουλτς

Πρόεδρος των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών (SPD) με ποσοστό 81,9% επανεξελέγη πριν από λίγο ο Μάρτιν Σουλτς από το τακτικό Συνέδριο του κόμματος, το οποίο διεξάγεται στο Βερολίνο. Ο κ. Σουλτς ήταν ο μοναδικός υποψήφιος.

Νωρίτερα οι σύνεδροι είχαν εγκρίνει με ευρεία πλειοψηφία την πρόταση του Προεδρείου του κόμματος για την διεξαγωγή συνομιλιών με την Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU) με «ανοιχτή έκβαση».



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr