Ξεκινά το κρίσιμο συνέδριο του SPD για το μέλλον του μεγάλου συνασπισμού

Ξεκινά το κρίσιμο συνέδριο του SPD για το μέλλον του μεγάλου συνασπισμού

Εν μέσω πολιτικής κρίσης και δεδομένης της αρχικής απόφασης του προέδρου του κόμματος Μάρτιν Σουλτς να παραμείνουν στην αντιπολίτευση, οι σημερινές συζητήσεις στο συνέδριο του κόμματος αναμένεται να είναι έντονες

Γερμανία: Σήμερα ξεκινά το κρίσιμο συνέδριο των Σοσιαλδημοκρατών
Οι Γερμανοί Σοσιαλδημοκράτες καλούνται να αποφασίσουν σήμερα εάν θα δώσουν το πράσινο φως για την έναρξη συνομιλιών με τους συντηρητικούς της Άνγκελα Μέρκελ για τον σχηματισμό κυβέρνησης μεγάλου συνασπισμού.

Εν μέσω πολιτικής κρίσης και δεδομένης της αρχικής απόφασης του προέδρου του κόμματος Μάρτιν Σουλτς να παραμείνουν στην αντιπολίτευση, οι σημερινές συζητήσεις στο συνέδριο του κόμματος αναμένεται να είναι έντονες.

Οι εργασίες του συνεδρίου του SPD στο Βερολίνο θα διαρκέσουν μέχρι το Σάββατο. Οι 600 σύνεδροι θα ψηφίσουν το απόγευμα εάν αποδέχονται την έναρξη διερευνητικών συνομιλιών με τους συντηρητικούς των χριστιανικών ενώσεων CDU/CSU με στόχο την άρση του πολιτικού αδιεξόδου.

Κλείσιμο
«Θα διαπληκτισθούμε, θα τσακωθούμε, είμαι σίγουρος», δήλωσε στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Μάρτιν Σουλτς, πρώην υποστηρικτής της ρήξης με την καγκελάριο Μέρκελ και νυν θιασώτης της προσεκτικής προσέγγισης.

Διότι μετά τις εκλογές της 24ης Σεπτεμβρίου, και ακόμη περισσότερο μετά την κατάρρευση των συνομιλιών με τους Ελεύθερους Δημοκράτες και τους Πράσινους, οι Σοσιαλδημοκράτες διστάζουν ανάμεσα στην συνέχιση του απερχόμενου κυβερνητικού συνασπισμού, την υποστήριξη μίας συντηρητικής κυβέρνησης μειοψηφίας και την πρόκληση νέων εκλογών.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης