Εντυπωσιακά βίντεο του τεράστιου θαλάσσιου σίφουνα που «σάρωσε» το Σαν Ρεμο

Εντυπωσιακά βίντεο του τεράστιου θαλάσσιου σίφουνα που «σάρωσε» το Σαν Ρεμο

Η τεράστια στροβιλιζόμενη δίνη αέρα εμφανίζεται να «κρέμεται» κάτω από κατάμαυρα σύννεφα και πάνω από τα κτίρια της πόλης

Εντυπωσιακά βίντεο του τεράστιου θαλάσσιου σίφουνα που «σάρωσε» το Σαν Ρεμο
Εντυπωσιακά βίντεο του τεράστιου θαλάσσιου σίφουνα που σχηματίστηκε την Παρασκευή ανοιχτά της βορειοδυτικής ακτής της Ιταλίας για να «σαρώσει» έπειτα την πόλη του Σαν Ρέμο κάνουν σήμερα τον γύρο του διαδικτύου.

Η τεράστια στροβιλιζόμενη δίνη αέρα εμφανίζεται να «κρέμεται» κάτω από κατάμαυρα σύννεφα στον ουρανό του Σαν Ρέμο, ρίχνοντας την απειλητική σκιά της στα κτίρια. Το φαινόμενο, σύμφωνα με τα διεθνή μέσα, διήρκεσε αρκετά λεπτά.

Κλείσιμο
 \

Ο θαλάσσιος σίφουνας προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές στην πόλη, «ξεριζώνοντας» καμινάδες από στέγες σπιτιών, καταστρέφοντας αμάξια και προκαλώντας τον τραυματισμό ενός ανθρώπου.

«Η κακοκαιρία πέρασε αλλά αντιμετωπίζουμε ακόμη σοβαρά προβλήματα με τις ζημιές», δήλωσε ο δήμαρχος του Σαν Ρέμο, Alberto Bancheri στην τοπική εφημερίδα Il Tempo, επισημαίνοντας ότι η Πυροσβεστική δέχεται πολλές κλήσεις για ξεριζωμένα δέντρα και βλάβες στην ηλεκτροδότηση.



Οι υδροσίφωνες είναι νεφοστρόβιλοι που αποφύονται από τη βάση τεράστιων καταιγιδοφόρων νεφών, και σχηματίζονται πάνω από τη θάλασσα.

Η συχνά καταστροφική δράση τους μπορεί να κρατήσει μέχρι και μία ώρα, ωστόσο η μέση διάρκειά ζωής ενός υδροσίφωνα είναι περίπου 5-10 λεπτά.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης