Ο Κιμ απειλεί με παγκόσμιο πόλεμο και στη Νότια Κορέα πουλάνε... πυρηνικά καταφύγια!

Ο Κιμ απειλεί με παγκόσμιο πόλεμο και στη Νότια Κορέα πουλάνε... πυρηνικά καταφύγια!

Η παρουσίαση του ατομικού καταφυγίου έγινε στη Σεούλ - Στα 25.000 δολάρια το κόστος αγοράς - Παρέχει προστασία και αυτάρκεια για έναν μήνα

Ο Κιμ απειλεί με παγκόσμιο πόλεμο και στη Νότια Κορέα πουλάνε... πυρηνικά καταφύγια!
Ένα πραγματικό θέατρο του παραλόγου έχει στηθεί στην κορεατική χερσόνησο, καθώς από τη μία υπάρχει η απειλή του Κιμ Γιονγκ Ουν για παγκόσμιο πυρηνικό πόλεμο, από την άλλη υπάρχει η απειλή του Ντόναλντ Τραμπ να... πατήσει εκείνος πρώτος το κουμπί και... στη μέση υπάρχει η Νότια Κορέα, η οποία λανσάρει... ατομικά πυρηνικά καταφύγια, σε περίπτωση που ξεσπάσει η «θύελλα».

Η τελευταία, έβδομη στη σειρά, δοκιμή διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου από το καθεστώς της Πιονγκγιάνγκ, προκάλεσε αλυσιδωτές αντιδράσεις στην παγκόσμια κοινότητα και τρόμο για το ξέσπασμα μίας άνευ προηγουμένου κρίσης, με χρήση όπλων που δεν έχει ξαναδεί η ανθρωπότητα.

Η κρισιμότητα των στιγμών όχι μόνο δεν προκάλεσε επαναπροσδιορισμό στόχων και στροφή προς τη διπλωματία, αλλά, εκτός των εμπλεκομένων πλευρών, οι οποίες φροντίζουν να «δυναμιτίζουν» ολοένα και περισσότερο το κλίμα της έντασης, την εμφάνισή τους έχουν κάνει και επιχειρηματικά funds, τα οποία στοχεύουν στην εκμετάλλευση του πανικού που τείνει να εξελιχθεί, ιδιαίτερα στις χώρες της Ασίας και ιδιαίτερα σε εκείνες που συνορεύουν με τη Βόρεια Κορέα.

Κλείσιμο


 Η εταιρεία Chumdan Bunker System παρουσίασε σε ειδική αίθουσα στη Σεούλ, το νέο της επίτευγμα. Πρόκειται για το ατομικό πυρηνικό καταφύγιο, το οποίο «υπόσχεται» απόλυτη ασφάλεια από μία πιθανή επίθεση με πυρηνικά, παρέχοντας αυτάρκεια για ικανό διάστημα. Το... κάτι σαν δεξαμενή, που παρουσίασε η εταιρεία, περιλαμβάνει όλα τα απαραίτητα κομφόρ για τη διαβίωση ενός ανθρώπου και κοστίζει περίπου 25.000 δολάρια.

Το ατομικό «πυρηνικό καταφύγιο» που παρουσιάστηκε στη Σεούλ θα είναι σε θέση να αυτοτροφοδοτείται με ηλεκτρικό ρεύμα για διάστημα ενός μήνα, διαθέτει ψυγείο, ηλεκτρονικό υπολογιστή και περισκόπιο, προκειμένου ο κάτοχος να βρίσκεται σε μία σχετική επαφή με το εξωτερικό περιβάλλον. Εξυπακούεται πως θα υπάρχει πρόβλεψη για αποθηκευτικό χώρο τροφίμων και τουαλέτα για τις φυσικές ανάγκες του ατόμου.

Ο υπεύθυνος του επιχειρηματικού πλάνου, Go Wan Hyeok, δήλωσε ότι ξεκίνησε την εταιρεία τον Σεπτέμβριο, αλλά είχε το όλο πρότζεκτ στο μυαλό του πολύ καιρό νωρίτερα.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης