Ντάουνινγκ Στριτ: Λάθος του Τραμπ να κάνει retweet αντιισλαμικό βίντεο της ακροδεξιάς

Ντάουνινγκ Στριτ: Λάθος του Τραμπ να κάνει retweet αντιισλαμικό βίντεο της ακροδεξιάς

«Το Britain First επιδιώκει να διχάσει τις κοινότητες χρησιμοποιώντας ρητορική γεμάτη μίσος» επισήμανε εκπρόσωπος της Μέι

Ντάουνινγκ Στριτ: Λάθος του Τραμπ να κάνει retweet αντιισλαμικό βίντεο της ακροδεξιάς
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ
έκανε "λάθος" όταν αναμετέδωσε στο Twitter αντιμουσουλμανικά βίντεο τα οποία είχε αρχικά αναρτήσει το ακροδεξιό βρετανικό κόμμα Britain First ("Πρώτα η Βρετανία"), σχολίασε ένας εκπρόσωπος της
Τερέζα Μέι κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων.

Κλείσιμο
"Το Britain First επιδιώκει να διχάσει τις κοινότητες χρησιμοποιώντας ρητορική γεμάτη μίσος που διασπείρει ψέματα και προκαλεί εντάσεις", είπε ο εκπρόσωπος της πρωθυπουργού της Βρετανίας. "Ήταν λάθος που το έκανε αυτό ο πρόεδρος Τραμπ", πρόσθεσε.

"Οι Βρετανοί απορρίπτουν μαζικά τη ρητορική των προκαταλήψεων της άκρας δεξιάς, που είναι αντίθετη με τις αξίες τις οποίες εκπροσωπεί αυτή η χώρα, με την ευπρέπεια, την ανεκτικότητα και τον σεβασμό", συνέχισε.

Το Britain First ιδρύθηκε το 2011 από πρώην μέλη του Εθνικού Κόμματος Βρετανίας (BNP). Δεν έχει κερδίσει ποτέ καμία εκλογική διαδικασία και δεν δημοσιοποιεί τον αριθμό των μελών του. Στοχοθετεί κυρίως τους μουσουλμάνους, οργανώνοντας πικετοφορίες έξω από τεμένη, όπου οι συγκεντρωμένοι κρατούν σταυρούς.

Σύμφωνα με βρετανικά μέσα ενημέρωσης, στο κίνημα αυτό μετέχουν καμιά δεκαριά ακτιβιστές. Οι συγκεντρώσεις του δεν συγκεντρώνουν πάνω από 100 ανθρώπους.
Ο εκπρόσωπος της Μέι διευκρίνισε επίσης ότι συνεχίζεται ο σχεδιασμός της επίσημης επίσκεψης του προέδρου Τραμπ στη Βρετανία.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης