Διχασμένοι οι Γερμανοί για τον σχηματισμό «μεγάλου συνασπισμού» Μέρκελ-Σουλτς

Διχασμένοι οι Γερμανοί για τον σχηματισμό «μεγάλου συνασπισμού» Μέρκελ-Σουλτς

Το 32,2% των Γερμανών τάσσεται υπέρ του "Groko" ενώ το 32,9% δεν συμφωνεί με το ενδεχόμενο αυτό

Διχασμένοι οι Γερμανοί για τον σχηματισμό «μεγάλου συνασπισμού» Μέρκελ-Σουλτς
Το ενδεχόμενο δημιουργίας ενός «μεγάλου συνασπισμού» (Groko) -συνεργασία Χριστιανοδημοκρατών και Σοσιαλδημοκρατών - διχάζει τους Γερμανούς πολίτες.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου "Insa" για λογαριασμό της γερμανικής εφημερίδας "Bild", το 32,2% των Γερμανών τάσσεται υπέρ του "Groko" ενώ το 32,9% δεν συμφωνεί με το ενδεχόμενο αυτό. Το 34,9% των ερωτηθέντων δεν μπορεί να σκεφθεί κάτι άλλο πέραν της δημιουργίας ενός "μεγάλου συνασπισμού". 

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι στην Ανατολική Γερμανία - τόπος καταγωγής της Άνγκελα Μέρκελ - ο "μεγάλος συνασπισμός" είναι εξαιρετικά δημοφιλής, όπως προκύπτει από τη δημοσκόπηση. 

Κλείσιμο
Όταν η Μέρκελ επιστρέψει από τη "μαύρη ήπειρο", θα έχει συνομιλίες με τον Γερμανό πρόεδρο και όχι μόνο. Αύριο, ο Φρανκ Βάλτερ Στάινμαγερ θα υποδεχθεί στο προεδρικό μέγαρο τους αρχηγούς των τριών κομμάτων: την ίδια ως ηγέτιδα των Χριστιανοδημοκρατών (CDU), τον Χορστ Ζεεχόφερ, ηγέτη των Βαυαρών εταίρων της Μέρκελ, των Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) και τον Μάρτιν Σουλτς, αρχηγού των Σοσιαλδημοκρατών (SPD). 

Την Παρασκευή, ο επικεφαλής των Σοσιαλδημοκρατών θα συγκαλέσει εκ νέου το προεδρείο του κόμματός του για να συζητηθούν τα όσα ειπώθηκαν με τον Στάινμαγερ. Ο Σουλτς, πάντως, περιμένει και το συνέδριο του κόμματος που θα διεξαχθεί από τις 7-9 Δεκεμβρίου για να διαπιστώσει αν πράγματι οι ομοιδεάτες του θέλουν να παραμείνει στην προεδρία του SPD. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης