Βρέθηκε σπάνια φωτογραφία του Billy The Kid όπου ποζάρει με τον «μελλοντικό» δολοφόνο του

Βρέθηκε σπάνια φωτογραφία του Billy The Kid όπου ποζάρει με τον «μελλοντικό» δολοφόνο του

Τη φωτογραφία ανακάλυψε σε υπαίθρια αγορά της Βόρειας Καρολίνα ένας ποινικολόγος - Έχει ληφθεί το 1880 - Η ταυτοποίηση έγινε μετά από ένα... ντοκιμαντέρ - Η αξία της μπορεί να φτάνει τα εκατομμύρια δολάρια

Βρέθηκε σπάνια φωτογραφία του Billy The Kid όπου ποζάρει με τον «μελλοντικό» δολοφόνο του
Μία φωτογραφία που ανακάλυψε ένας Αμερικανός δικηγόρος σε υπαίθρια αγορά της Βόρειας Καρολίνα μπορεί να είναι μία σπάνια εικόνα του θρυλικού πιστολέρο Billy the Kid και μπορεί να αξίζει πολλά εκατομμύρια, σύμφωνα με τους ειδικούς εκτιμητές. 

Ο Φρανκ Άμπραμς αγόρασε αυτήν την φωτογραφία μεθόδου tintype έναντι 10 δολαρίων και την τοποθέτησε στον ξενώνα του σπιτιού του. Αφότου παρακολούθησε ένα πρόγραμμα στην τηλεόραση που μιλούσε για την ανακάλυψη μίας άλλης φωτογραφίας του Billy the Kid, συμβουλεύτηκε ειδικούς. 

Ιστορικοί είπαν στον Άμπραμς ότι η φωτογραφία που αγόρασε πιθανότατα δείχνει τον διαβόητο παράνομο με τον... μελλοντικό δολοφόνο του. Ο ίδιος, ο οποίος είναι ποινικολόγος, αγόρασε τη φωτογραφία το 2011. 

Κλείσιμο

Όπως ανέφερε στο BBC, αποφάσισε να στείλει για ανάλυση την φωτογραφία στο μουσείο του Billy the Kid στο Νέο Μεξικό, όταν το 2015 είδε ένα πρόγραμμα στην τηλεόραση για μία φωτογραφία του πιστολέρο να παίζει κροκέ και η οποία εκτιμήθηκε στα 5 εκατομμύρια δολάρια. 

Ο Άμπραμς υποπτεύθηκε ότι ο ένας από τους πέντε άνδρες που απεικονίζονται στη δική του φωτογραφία είναι ο Πάτρικ Φλόιντ Γκάρετ. Εκείνος και ο Billy the Kid λέγεται ότι ήταν στενοί φίλοι μέχρι ο Γκάρετ να γίνει σερίφης στην κομητεία Λίνκολν του Νέου Μεξικού.  Ο σερίφης Γκάρετ έχει μείνει στην ιστορία ως ο άνθρωπος που πυροβόλησε τον Billy το 1881. 

Όπως είπε ο ποινικολόγος, η φωτογραφία που αγόρασε -με ημερομηνία 2 Αυγούστου 1880- ήταν κρεμασμένη για αρκετά χρόνια σε ένα άδειο δωμάτιο στο σπίτι που νοίκιαζε μέσω Airbnb.

«Εάν γνώριζα ότι ήταν μία από τις πιο διάσημες φωτογραφίες στην ιστορία, θα νοίκιαζα ακριβότερα το δωμάτιο», είπε χαριτολογώντας. 


Τι έδειξαν τα αποτελέσματα

Ο Άμπραμς επιστράτευσε τον Robert Stahl, καθηγητή του Πανεπιστημίου της Αριζόνα, καθώς και άλλους ειδικούς της εγκληματολογίας για να διαπιστώσουν εάν πράγματι η φωτογραφία δείχνει τον Σερίφη Γκάρετ και τον Billy the Kid.

Ο William Dunniway, ειδικούς στις φωτογραφίες με μέθοδο tintype, δήλωσε στους New York Times, ότι η φωτογραφία έχει ληφθεί πιθανότατα μεταξύ των ετών 1875-1880. Στην έρευνα για την φωτογραφία συνεργάστηκε με τον ειδικό στα εγκληματολογικά βίντεο Kent Gibson, ο οποίος με τη χρήση λογισμικού για την αναγνώριση προσώπων συμπέρανε ότι πολύ πιθανό να απεικονίζονται ο Billy the Kid και ο Γκάρετ 

Επίσης, ειδικός γραφολόγος στο Τέξας συνέκρινε μία υπογραφή του Σερίφη στη φωτογραφία με αυτή σε δέκα έγγραφα που περιελάμβαναν και χειρόγραφά του.  Σύμφωνα με το Associated Press, οι υπογραφές ταυτοποιούνται. 

Αν και οι ειδικοί επισημαίνουν ότι η φωτογραφία μπορεί να αξίζει εκατομμύρια δολάρια, ο Άμπραμς λέει ότι δεν βιάζεται να την πουλήσει. «Δεν την κοστολογώ. Με ενδιαφέρει η ιστορία της», τόνισε στο BBC.

η αντίστοιχη με τον Billy the Kid να παίζει κροκέ αγοράστηκε για 2 εκατομμύρια δολάρια από κατάστημα στο Φρέσνο της Καλιφόρνια. 

Η φωτογραφία του Billy the Kid να παίζει κροκέ


Το μοναδικό αυθεντικό πορτρέτο του διαβόητου γκάνγκστερ πουλήθηκε το 2011 έναντι 2,3 εκατ. δολαρίων σε δημοπρασία στο Ντένβερ. 


Ποιος ήταν ο Billy The Kid

Γεννήθηκε πιθανότατα σαν σήμερα, 23 Νοεμβρίου 1859 στη Νέα Υόρκη και το πραγματικό του όνομα ήταν Χένρι ΜακΚάρθι.

Μετά το θάνατο του πατέρα του, η μητέρα του ξαναπαντρεύτηκε και η οικογένεια μετακόμισε στο Νέο Μεξικό για αναζήτηση καλύτερη τύχης.



Το 1874 η μητέρα του πέθανε από φυματίωση και αποξενωμένος από τον πατριό του αποφάσισε να ζήσει μόνος σ’ ένα δωμάτιο, προσφέροντας εργασία στην ιδιοκτήτριά του για να πληρώνει το ενοίκιό του. Στις 16 Σεπτεμβρίου 1875 άρχισε η σύντομη διαδρομή του στην παρανομία, καθώς συνελήφθη για κλοπή τροφίμων.

Δέκα μέρες αργότερα συνελήφθη ξανά για κλοπή ρούχων και δύο όπλων από ένα κινέζικο καθαριστήριο. Καταδικάστηκε σε μικρή ποινή και φυλακίστηκε. Έμεινε μόνο δύο μέρες στη φυλακή, καθώς κατόρθωσε να αποδράσει από την καπνοδόχο.

Εγκατέλειψε το Νέο Μεξικό κι εγκαταστάθηκε στην Αριζόνα. Για τις αρχές ήταν όχι μόνο παράνομος, αλλά και ομοσπονδιακός φυγόδικος. Τον Αύγουστο του 1877 έκανε τον πρώτο του φόνο, σκοτώνοντας ένα σιδερά πάνω σε καβγά. Από τότε υιοθέτησε το ψευδώνυμο Γουίλιαμ Μπόνεϊ και αργότερα έγινε γνωστός ως «Billy the Kid» ή απλά «The Kid»

Συνολικά φέρεται να σκότωσε 21 ανθρώπους, αν και άλλες πηγές ανεβάζουν τον αριθμό στους 27. Συνελήφθη και καταδικάστηκε σε θάνατο δι' απαγχονισμού το 1878 για τη δολοφονία ενός σερίφη. .

Ωστόσο, απέδρασε και καταδιώχθηκε από τον Σερίφη Γκάρετ, ο οποίος τον σκότωσε στις 14 Ιουλίου 1881.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης