Ο αδερφός του Γουάινσταϊν έδωσε χρήματα για να μην αποκαλυφθεί το σκάνδαλο

Ο αδερφός του Γουάινσταϊν έδωσε χρήματα για να μην αποκαλυφθεί το σκάνδαλο

Ο Μπομπ Γουάινσταϊν πλήρωσε υπέρογκο ποσό σε δύο γυναίκες για να μην  μιλήσουν για τον αδερφό του 

Ο αδερφός του Γουάινσταϊν έδωσε χρήματα για να μην αποκαλυφθεί το σκάνδαλο
Εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια έδωσε ο Μπομπ Γουάινσταϊν σε δύο γυναίκες, θέλοντας να τις αποτρέψει να μην κατηγορήσουν τον αδερφό του Χάρβεϊ για σεξουαλική μεταχείριση, σύμφωνα με ρεπορτάζ του περιοδικού "The New Yorker". 

Παρότι ο Μπομπ αρνήθηκε ότι γνώριζε για την συμπεριφορά του αδερφού του, πριν αποκαλυφθεί το σκάνδαλο, κατέβαλε τη δεκαετία του 1990 250.000 λίρες (περίπου 600.000 δολάρια σήμερα) σε δύο εργαζόμενες για να μην αποκαλύψουν τη συμπεριφορά του Χάρβεϊ. 

Συμβιβασμός με τον όρο της μη αποκάλυψης 
Κλείσιμο

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, μία εκ των υπαλλήλων, η Ζέλντα Πέρκινς, εργαζόταν ως βοηθός του Χάρβεϊ για πολλά χρόνια και υποστήριξε ότι δεχόταν συχνά σεξουαλικές παρενοχλήσεις, ωστόσο δεν την εξανάγκασε σωματικά. 

"Από την πρώτη φορά που έμεινα μόνη μου με τον Χάρβεϊ, είχα να ασχοληθώ είτε με το γεγονός ότι φορούσε τα εσώρουχά του, είτε με το γεγονός ότι ήταν τελείως γυμνός", υποστήριξε η Πέρκινς. Η προσωπική της βοηθός κατηγόρησε τον Γουάινσταϊν για σεξουαλικές επιθέσεις μετά την πρώτη τους συνάντηση το 1998, λίγο αφότου την προσέλαβαν. "Έτρεμε και έκλαιγε", υποστήριξε για τη βοηθό της, προσθέτοντας ότι ο παραγωγός αρνήθηκε τις κατηγορίες όταν του μίλησε. 

Τόσο η ίδια όσο και η βοηθός της, που δεν ονομάζεται στο ρεπορτάζ, εγκατέλειψαν τις δουλειές τους και απείλησαν ότι θα προχωρήσουν σε νομικές ενέργειες. Συμβιβάστηκαν, με τον Μπομπ να καταβάλλει 250.000 λίρες, με όρο τη μη αποκάλυψη της συμφωνίας. 

Επιβεβαιώνει την πληρωμή, αρνείται ότι γνώριζε το λόγο


Ο Μπομπ Γουάινσταϊν επιβεβαίωσε ότι πλήρωσε το ποσό, αρνούμενος ωστόσο ότι ήταν ενήμερος για το περιεχόμενο της συμφωνίας. 

"Όσον αφορά στην πληρωμή γνωρίζω μόνο όσα μου είπε ο Χάρβεϊ", είπε σε δήλωσή του. Ο αδερφός του, υποστηρίζει, του είπε ότι οι δύο γυναίκες τον κορόιδεψαν και του ζητούν χρήματα, κάτι που δεν ήθελε να μάθει η γυναίκα του. "Με ρώτησε αν θα μπορούσα να δώσω μια επιταγή κι έτσι έκανα, αλλά δεν υπήρχε τίποτα να δείχνει οποιοδήποτε είδος σεξουαλικής παρενόχλησης", δήλωσε. 

Πάντως, πρώην στέλεχος της Miramax υποστήριξε ότι ήταν αδύνατον να μην γνώριζε ο Μπομπ τη φύση των καταγγελιών, επειδή θα είχαν αναφερθεί στην εταιρεία. Ο ίδιος το έχει αρνηθεί κατηγορηματικά. 

Δεν είναι φυσικά η πρώτη φορά που μια γυναίκα ισχυρίζεται ότι δεν μίλησε δημόσια για τη συμπεριφορά του Χάρβεϊ, λόγω της υπογραφής συμφωνίας με τον όρο της μη αποκάλυψης. "Τη στιγμή που υπέγραψα, ένιωσα ότι ήταν λάθος", είπε ένα μοντέλο που υπέγραψε διακανονισμό εκατομμυρίων δολαρίων με τον παραγωγή, σημειώνοντας ότι η ιστορία την κατέστρεψε. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης