Ζιμπάμπουε: Σε απεργία πείνας ο Μουγκάμπε - Ορκίζεται να «πεθάνει για το σωστό»

Ζιμπάμπουε: Σε απεργία πείνας ο Μουγκάμπε - Ορκίζεται να «πεθάνει για το σωστό»

Ο 93χρονος δικτάτορας έχει να φάει από το Σάββατο ενώ συνεχίζει να κρατείται στην έπαυλή του, στο Blue Roof

Ζιμπάμπουε: Σε απεργία πείνας ο Μουγκάμπε - Ορκίζεται να «πεθάνει για το σωστό»
Ο πρόεδρος της Ζιμπάμπουε, Ρόμπερτ Μουγκάμπε, αρνείται, εδώ και δύο μέρες να φάει ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τον κατ 'οίκον περιορισμό του, σύμφωνα με αναφορές μελών της οικογένειάς του.

Οι ίδιοι ανέφεραν στην MailOnline, ότι ο αδύναμος 93χρονος δε δέχτηκε κανένα φαγητό από το Σάββατο, ενώ συνεχίζει να κρατείται στην έπαυλή του, στο Blue Roof.

Ο ανιψιός του Μουγκάμπε δήλωσε το Σάββατο ότι ο 93χρονος ηγέτης είναι «πρόθυμος να πεθάνει για το σωστό», ενώ ένας υπουργός από το κυβερνών κόμμα ZANU-PF, επιβεβαίωσε ότι ο Μουγκάμπε αρνείται, επίσης, να μιλήσει στο πλαίσιο της διαρκούς διαμαρτυρίας του.

Κλείσιμο


Ο γηραιότερος εν ενεργεία αρχηγός κράτους, παγκοσμίως, βρίσκεται όλο και πιο απομονωμένος, εγκαταλελειμμένος και από τους πιο στενούς τους συμμάχους: μετά τον στρατό και τους βετεράνους, το κυβερνών κόμμα ZANU-PF ζήτησε με τη σειρά του το βράδυ της Παρασκευής την παραίτηση του Ρόμπερτ Μουγκάμπε. 

Τη νύχτα της Τρίτης προς Τετάρτη ο στρατός παρενέβη -χωρίς αιματοχυσία- στη Χαράρε, έθεσε τον Μπουγκάμπε σε κατ' οίκον περιορισμό και τη χώρα υπό τον έλεγχό του. Ωστόσο, επί του παρόντος, οι συνομιλίες καθυστερούν και ο Μουγκάμπε παραμένει στην εξουσία.



Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους του Χαράρε το Σάββατο σε ιστορική πορεία ενότητας για να ζητήσουν τον τερματισμό της 37χρονης βασιλείας του δικτάτορα Ρόμπερτ Μουγκάμπε.

Σύμφωνα με τη MailOnline, ο στρατός απειλούσε να αφήσει τον εξαγριωμένο λαό, να λιντσάρει τον δικτάτορα, αν αυτός δεν αποχωρήσει άμεσα από την εξουσία. 

Μέλος της οικογενείας του Μουγκάμπε, ο οποίος ζήτησε να μην κανατομαστεί δήλωσε:

«Αν ο Μουγκάμπε πεθάνει υπό στρατιωτική κράτηση, ακόμη και λόγω φυσικών αιτίων, τότε ο στρατός θα θεωρηθεί υπεύθυνος από τη διεθνή κοινότητα».

Το άτομο αυτό δήλωσε, επίσης, ότι η γυναίκα του Μουγκάμπε, Γκρέις Μουγκάμπε βρέσκεται συνεχώς στο πλευρό του.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης