Η Τουρκία απαγόρευσε φεστιβάλ γκέι γερμανόφωνων ταινιών στην Άγκυρα

Η Τουρκία απαγόρευσε φεστιβάλ γκέι γερμανόφωνων ταινιών στην Άγκυρα

Οι τουρκικές Αρχές επικαλέστηκαν το ενδεχόμενο εκδηλώσεων μίσους ή στοχοποίησης από τρομοκράτες – Έντονη η αντίδραση των διοργανωτών

Η Τουρκία απαγόρευσε φεστιβάλ γκέι γερμανόφωνων ταινιών στην Άγκυρα
Την απόφαση να απαγορεύσουν τη διεξαγωγή γκέι κινηματογραφικού φεστιβάλ με γερμανόφωνες ταινίες, που θα γινόταν στην Άγκυρα έλαβαν Τούρκοι αξιωματούχοι. Σύμφωνα με τους ίδιους η απαγόρευση οφείλεται στο ενδεχόμενο να υπάρξουν εκδηλώσεις μίσους ή στοχοποίησης από τους τρομοκράτες.

Οι διοργανωτές «Pink Life QueerFest Four» είχε προγραμματίσει την προβολή τεσσάρων ταινιών σε κινηματογράφους, το διήμερο 16-17 Νοεμβρίου. Σε ανακοίνωσή τους ανέφεραν ότι η απόφαση τους στερεί τα συνταγματικά τους δικαιώματα. Η ομοφυλοφιλία δεν είναι παράνομη στην
Τουρκία, ωστόσο οι ακτιβιστές αναφέρουν ότι η ομοφοβία παραμένει διαδεδομένη.

Κλείσιμο
Κυβερνητικός αξιωματούχος στην Άγκυρα υποστήριξε ότι το περιεχόμενο του φεστιβάλ «θα μπορούσε να υποκινήσει μνησικακία και εχθρότητα σε ένα μέρος της κοινωνίας». Σύμφωνα με υπηρεσίες ασφαλείας, τρομοκρατικές οργανώσεις ψάχνουν να επιτεθούν κι ότι οι προβολές μπορεί να είναι προκλητικές και να πυροδοτήσουν αντιδράσεις.

Οι διοργανωτές υποστήριξαν ότι το φεστιβάλ έχει γίνει ήδη αντικείμενο επιθέσεων στα social media, πριν ληφθεί η απόφαση απαγόρευσης. «Οι συστάσεις ότι οι προβολές θα μπορούσαν να είναι προκλητικές ή να στοχοποιηθούν από τρομοκρατικές ομάδες το μόνο που πετυχαίνουν είναι να νομιμοποιήσουν ανθρώπους και θεσμούς και χρησιμοποιούν μίσος στο λόγος τους για εμάς και αντιμετωπίζουν την ύπαρξή μας ως απειλή», δήλωσαν σε ανακοίνωσή τους.

Σύμφωνα με το πρακτορείο AFP, η οργάνωση είχε τη στήριξη της γερμανικής πρεσβείας, σε μία περίοδο που στις σχέσεις των δύο χωρών επικρατεί ένταση. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης